De Duur Van Liefdesverdriet Verkorten! Ontdek Het Hier!

Door Michelle Van Den Berghe | LIEFDESVERDRIET

We hopen er nooit mee te maken te krijgen, maar het overkomt ons allemaal: liefdesverdriet.

De eerste keer dat het je overkwam, kunnen we ons bijna allemaal nog herinneren. “Kalverliefde”, zeiden de volwassenen. Kan zijn, maar de pijn was er niet minder door. Maar als je jong bent, ligt er nog een wereld voor je open om te onderzoeken en veroveren, dus de duur van het liefdesverdriet was niet zo lang. De gedachten stonden al snel op een ander spoor en het verdriet werd snel overwonnen.

Volwassener en rijper

Later, volwassener en rijper, overkomt het ons meestal weer een keer. Vaak meerdere malen. Soms voelen we het al, maar willen we het nog niet weten: ‘dit schip vaart snel weer uit….’. Als er dan feitelijk een punt achter de relatie wordt gezet, is de duur van het liefdesverdriet niet erg lang. Niet altijd is er sprake van liefdesverdriet, maar meer van een bezinning over de voorbije relatie.

Soms gaat het anders en is de duur van liefdesverdriet niet zomaar een paar weekjes. Zeker als je het niet hebt (willen of kunnen) zien aankomen. Bij het afscheid weet je je nog goed te houden. Je bent min of meer verdoofd; het lijkt of je het van een afstand meemaakt. Maar de pijn laat niet lang op zich wachten. Je weet het gelijk: “de duur van dit liefdesverdriet zal lang zijn; je hebt tijd nodig”.

De duur van het verdriet verkorten

Wat kan je eraan doen om de duur van liefdesverdriet te verkorten? De één zal zeggen: ”Zo snel mogelijk een ander, dan kom je snel over je ex heen”, maar is dat wel eerlijk tegenover je nieuwe partner? De ander zegt:”Zo snel mogelijk op vakantie, verandering van omgeving en nieuwe ervaringen”. Een goedbedoeld advies, maar is dit niet je verstoppen inplaats van verwerken?

Heb je hier wel eens aan gedacht: neem weer eens contact op met je ex!

Op het eerste gezicht misschien een raar advies, maar waarom eigenlijk niet? Als je toch de hele tijd nog met je relatie bezig bent, is het misschien zo gek nog niet om het eens samen met je ex te doen. Neem het heft in eigen handen! Alleen jij kan je situatie veranderen. Wij bieden je de hulpmiddelen die je hierbij van dienst kunnen zijn. Wie weet zijn jullie over een tijdje misschien weer een stel….. Jullie zouden de eersten niet zijn!

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.