Depressie Door Liefdesverdriet…

Door Michelle Van Den Berghe | LIEFDESVERDRIET

Liefdesverdriet, niets ergers lijkt me denkbaar. Niet weten wat je moet doen, nergens toe komen en niets willen doen, blik op oneindig….. Het lijken waarachtig dezelfde symptomen als van het verliefd zijn!

Het hart

De gevoelens zijn echter precies het tegenovergestelde: inplaats van me in de zevende hemel, voel ik mij beroerd en zou ik het liefst in een donkere grot wegkruipen. Inplaats van zingen en dansen, zou ik willen krijsen en schoppen. Geen fysieke pijn, maar het lijkt alsof er een steen op mijn hart ligt. Kortom ik voelt me behoorlijk rot. Is dit een depressie door liefdesverdriet?

Van hart en hoofd

“Er is nog niets aan de hand, ik zit nog niet in een depressie door liefdesverdriet”, vertel ik mijzelf dapper. “Het zijn allemaal normale reacties, die zorgen dat de ‘scherpe kantjes’ van de herinneringen af gehaald worden en dat de gevoelens weer gekalmeerd worden. Nu het hart aldus gekalmeerd is, is het tijd dat het hoofd de regie overneemt. Als dit goed gaat, blijf ik uit de gevarenzone en hoef ik een depressie door liefdesverdriet niet te vrezen”. Ik lijk wel een psycholoog!

Nu de pijn minder is, begint de fase van vragen, twijfels en misschien berouw of spijt. Ik ga zoeken naar het ‘Waarom?’ en denk dat het misschien anders gelopen zou zijn ‘Als ik nu toch….’, om uiteindelijk af te sluiten met een ‘Had ik maar…’. Bij alles probeer ik een passend antwoord te bedenken. Een mechanisme om te zorgen dat ik niet in een depressie door liefdesverdriet terechtkom?

Nu is het tijd om langzamerhand de draad van het gewone leven weer op te pakken, vindt ik. De radio aan op vol volume en lekker meeblèren en terugbonken op de muur van de buren die vinden dat mijn muziek te hard staat. Zo, dat voelt onwijs goed.

Blijf niet bij de pakken neerzitten

Wat is er nu eigenlijk gebeurd? Op de koffietafel zie ik het boek ‘En je EX?’ liggen. Het zet me aan het denken. De telefoon gaat. Mijn ex! Of we kunnen praten…. Wij zijn weer samen.

Wil jij het ook nog een keer proberen met je ex? Blijf dan dit Blog volgen, hier kan je tips en informatie vinden hoe je dat kan aanpakken.

En die depressie door liefdesverdriet….? Die is nooit gekomen!

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.