Je Ex Terug? Enkele Uitstekende Tips!

Door Michelle Van Den Berghe | EX TERUG

Liefdesverdriet kan je plotseling overkomen. Je denkt dat alles nog goed gaat tussen je grote liefde en jou, maar ineens maakt je grote liefde het uit. Je kunt alleen maar huilen en je weet niet hoe je verder met je leven moet gaan. Ben jij op zoek naar tips om terug te komen bij je ex? Lees dan dit artikel verder.

Je ligt in bed en je hoofd zit vol met nare gedachten. Je weet niet of je ooit nog een partner zult vinden waar jij het net zo goed mee kunt vinden als met je ex. Je bent bang om alleen oud te worden. Deze angsten zijn normaal. Iedereen die plotseling gedumpt wordt, denkt nooit meer zoveel te kunnen houden als van zijn of haar ex. Vooral als je het niet ziet aankomen, maak je jezelf allemaal verwijten. Je legt de schuld bij jezelf, terwijl je dit juist niet moet doen. Wanneer een relatie stukloopt is het meestal beide personen te verwijten. Probeer rustig te blijven en afleiding te zoeken.

Ex terug tip #1: Jezelf ontwikkelen!

Ga op zoek naar een serie die jou echt leuk lijkt. Een serie heeft meerdere afleveringen en vaak meerdere seizoenen, waardoor je in het verhaal wordt getrokken. In series komen ook vaak mensen voor die het nog veel zwaarder hebben dan jijzelf. Denk na over alle positieve dingen in het leven. Eigenlijk zijn er ook heel veel dingen om blij over te zijn.

Een relatiebreuk kun je zien als een periode waarin jij als persoon sterker wordt. Je leert onafhankelijk te zijn en je merkt dat je alles ook goed alleen afkunt. Dit is erg belangrijk om je te realiseren. Ga jouw omgeving eens verkennen. Zoek op internet naar leuke cursussen waarmee je je bezig kunt houden. Wanneer je nieuwe ervaringen opdoet krijg je ook meer energie. Reken er maar op dat je ex dit aantrekkelijk vindt.

Probeer in deze tijd je ex wat ruimte te geven. Het is vervelend dat je niet de precieze reden weet waarom het tussen jullie uit is. Ga je ex echter niet smeken om bij jou terug te komen. Je ex komt hooguit even bij je terug, uit medelijden. Dit is geen goede basis voor een relatie.

Ex terug tip #1: goed communiceren

Wanneer jullie een tijd afstand van elkaar hebben genomen wordt het tijd om contact op te nemen. Vraag of je ex ergens wil afspreken om bij te kletsen. Je kunt nu rustig vragen naar de redenen waarom jullie relatie is stukgelopen.

Schiet niet meteen in de verdediging wanneer jouw ex ‘slechte’ eigenschappen over jou opnoemt. Denk rustig na en kom met een antwoord waar je ex iets aan heeft.

Bedenk ook meteen oplossingen hoe jullie in het vervolg verder kunnen. Op de eerste date kun je beter geen minpunten van je ex opnoemen. Hier krijg je later nog de tijd voor.

Ben je opzoek naar alle tips om je ex terug te krijgen? Neem dan eens een kijkje in ons LIEFDESVERDRIETACADEMIE

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.