Ex Terugwinnen? Begin Hier!

Door Michelle Van Den Berghe | EX TERUG

Ben jij onlangs je grote liefde verloren en wil je je ex terugwinnen? Het is belangrijk dan een plan van aanpak te hebben.

Neem de tijd om je verdriet te verwerken. Het is niet de bedoeling dat je je agenda zo vol plant dat je daarna helemaal instort. Het is oké om een tijdje te huilen en series te kijken. Een groot bak ijs of een lekkere reep chocolade kan al verlichting geven. Vraag ook of er vrienden langs kunnen komen, wanneer je iemand mist denk je alleen maar aan alle positieve herinneringen. Je vrienden kunnen je eraan herinneren dat er ook dingen mis waren in jullie relatie.

Beginnen met je ex terugwinnen!

Wanneer je een beetje hersteld bent wordt het tijd voor je ex terugwinnen. Probeer jezelf niet naar beneden te halen. Bedenk dat het niet alleen jou schuld is dat de relatie niet werkte. Een relatie komt van twee kanten, het is jullie allebei te verwijten dat het fout is gegaan. Geef dus ook niet alleen je ex de schuld. Jullie moeten hier samen uitkomen.

Ga ook niet je ex stalken op zijn telefoon of sociale netwerksites. Als je ex allemaal leuke statussen post op sociale netwerksites kunnen dat altijd nog leugens zijn. Je ex wil niet laten zien hoeveel verdriet hij of zij heeft.

Als je een avondje wat hebt gedronken, kun je ook het beste je telefoon wegleggen of iemand anders je telefoon laten bewaken. Als je drank op hebt is het moeilijk je gevoelens in bedwang te houden en wil je weleens voicemail berichten inspreken, waar je de volgende dag spijt van hebt.

Verzorg jezelf ook goed in deze onzekere periode. Bezoek die ene sportschool eens waar je al een tijdje over na zat te denken, maar nooit heen ging. Sporten is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Tijdens het sporten komt er endorfine vrij in je lichaam, waardoor je je gelukkiger gaat voelen. Dat is iets wat je goed kunt gebruiken in deze zware periode! Ook hebben ze vaak leuke klasjes op sportscholen waar je gemakkelijk nieuwe mensen ontmoet. Een uitbreiding van je vriendenkring kan ook nooit kwaad.

Je ex terugwinnen kost tijd!

In de tijd dat je afstand hebt gehouden kan het heel goed dat je ex al merkt dat hij of zij je heel erg mist. Val niet gelijk terug in de armen van je ex. Je wilt niet te afhankelijk overkomen. Bovendien is het niet voor niets uitgegaan tussen jullie. Maak voor jezelf een lijstje met alle dingen die er mis gingen in jullie relatie. Dat worden punten waaraan jullie moeten gaan werken. Communiceren is erg belangrijk in een relatie, dus het wordt tijd dat jullie het over de verbeterpunten gaan hebben. Praat rustig met elkaar, en probeer ook goed te luisteren. Het gaat niet werken als jullie meteen weer ruzie maken.

Wil je meer informatie over je ex terugwinnen? Bestel dat het E-book: “Win Hem/Haar Terug”.

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.