Hoe Overleef Je Een Relatiebreuk

Door Michelle Van Den Berghe | RELATIEPROBLEMEN

Na al die weken elke vrijdagavond knuffelend op de bank hebben doorgebracht, is het nu echt voorbij. Jij of je ex heeft ervoor gekozen om nu alleen verder te gaan. En of je het nu aan zag komen of niet, je komt er niet meer onderuit. Het enige wat je nu kan doen is je beste vrienden uitnodigen en een lekker ouderwets avondje met iedereen doorbrengen. Ja, het is zwaar om je hoofd boven water te houden na een heftige relatiebreuk, maar veel keus heb je niet. Er zijn wel een paar dingen die je kan doen om deze breuk makkelijker te maken.

Je kan bijvoorbeeld al zijn of haar foto’s, video’s, brieven, sms’jes en dergelijke vernietigen zodat je geen tastbare herinnering aan je ex hebt. Want wat je wat vooral niet wilt nu is constant herinnerd worden aan de kostbare tijd die jullie hadden. Al de zwoele foto’s die jullie uitwisselden en de gezellige skype-gesprekken die tot diep in de nacht doorgingen zijn nu toch echt verleden tijd. En het is begrijpelijk dat je hier nu constant aan denkt, het is zelfs normaal. Niemand, maar dan ook echt niemand kan nadat zijn of haar relatie is beëindigd er nooit meer over denken en zo alles vergeten zijn. Ja, zelfs je ex is er waarschijnlijk kapot van.

Over de relatiebreuk heen komen

Je hebt al je tastbare herinneringen aan hem of haar vernietigd, maar wat nu? Ook al zijn al de sms’jes en foto’s weg, de beelden in je hoofd zullen blijven. Als er gezegd wordt dat je er niet te veel aan moet denken, is dat natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Maar het is wel de realiteit dat je aan andere dingen moet denken om over je ex geliefde heen te komen. Wat je wel makkelijk kan doen om dat te bereiken is een paar leuke dagjes inplannen met je dierbaren. Ga een dagje lekker lunchen met een beste vriend of vriendin en ga eens wat leuks doen. En als je er klaar voor bent, kun je ook een avondje helemaal los gaan. Lekker een avondje uit in het centrum. En dan het liefst nog even flirten met die leuke barman of dat leuke meisje in het rode jurkje. Maar pas op, doe dit niet als je nog niet klaar bent om te flirten met een onbekende, misschien zelfs nieuwe vlam. Flirten betekent overigens niet meteen een relatie met iemand aangaan, onschuldig flirten is niets meer dan onschuldig flirten.

Au wat doet mijn hart pijn na deze breuk

Na al dit te hebben gedaan kun je nog steeds niet helemaal over hem of haar heen zijn. Liefdesverdriet kan ook niet in een uurtje over zijn, er is heel wat inspanning nodig, maar vooral ook veel chocoladerepen en tissues. Na die hele dagen zitten huilen op de bank en allerlei leuke dingen te doen als afleiding wordt het misschien wel tijd om weer verder te gaan met het dagelijks leven. Zet voor jezelf een doel; je mag bijvoorbeeld een week janken en chocolade eten, maar daarna gaan we weer gewoon 3 maaltijden per dag eten, en nee, een pizza laten bezorgen is geen goed alternatief. Ga gewoon naar de supermarkt.

Na een relatiebreuk mag je huilen en je ex uitschelden, maar er komt een tijd dat je je er over heen moet zetten. Stel jezelf de vraag, wil ik hem of haar terug? Zo ja, doe je best en zo nee, zet jezelf erover heen. Sta om 7 uur ’s ochtends op, ga een rondje joggen en doe wat met je dag. Want je leeft maar één keer, je wilt je leven niet vergooien aan al dat gejammer over je relatiebreuk.

Het programma van Michelle van den Berghe zal je helpen om je ex terug te winnen. Bestellen kun je in de liefdesverdrietacademie. Je zult hier niet alleen heel veel waardevolle informatie vinden om je ex terug te krijgen, maar ook over relaties in het algemeen.

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.