Je ex snel vergeten? Was het maar zo eenvoudig!

Door Michelle Van Den Berghe | LIEFDESVERDRIET

Relatie voorbij, druk op de knop, je ex snel vergeten en vrolijk verder gaan met je leven, lang leve de lol. Was het maar zo eenvoudig! Jarenlang waren jullie samen, jullie levens zijn nog steeds verweven door gezamenlijke vrienden, kinderen en iedereen kent jullie als een stel. Nu is het over, sta je er alleen voor en zit je ex nog meer als toen jullie samen waren in je hoofd. Hoe je ook probeert je ex uit je hoofd te zetten, het lukt gewoon niet.

Om verder te kunnen maar ook om in de toekomst met je ex een herenigingspoging te kunnen wagen zal je je ex compleet (tijdelijk) uit je hoofd moeten wissen. Je kan niet stil blijven staan bij wat er gebeurd is. De tijd draait door en jij moet mee, of je wilt of niet. Probeer je te bedenken waarom jullie relatie tot een einde gekomen is zodat je niet nog een keer in eenzelfde situatie terechtkomt.

Je ex snel vergeten? Focus je op de toekomst

Wat wil je verder doen met je leven? Heb je het echt helemaal gehad met je ex of is er nog een sprankje liefde over die ertoe kan leiden dat deze scheiding maar tijdelijk is? Probeer dat eens helder voor jezelf te krijgen. Denk je inderdaad dat er nog hoop is en jij en je ex weer samen kunnen komen bestel het boek ‘hoe win ik mijn ex terug‘ eens en leer meer over hoe je in crisissituaties je ex beter kunt benaderen. Ieder mens is verschillend en heeft een bepaalde gebruiksaanwijzing. Misschien heb jij net die punten waarop je op de beste manier kunt omgaan met je ex nog niet ontdekt en strijk je die persoon onwillekeurig steeds tegen de haren in.

Begin er nu mee

Spreekt het bovenstaande je aan zet dan alle tellertjes op nul, vergeet je ex voor een korte periode en vergeet de vervelende dingen die tussen jullie zijn voorgevallen. Krik je zelfvertrouwen weer op, ga uit, op vakantie en bereid je voor op de aanval. Wanneer je het psychologische spel op de juiste manier speelt zal je weer onweerstaanbaar voor je ex worden en kunnen jullie opnieuw samen de weg naar het geluk inslaan.

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.