Je Hersenen En Liefdesverdriet Gaan Hand In Hand!

Door Michelle Van Den Berghe | LIEFDESVERDRIET

Liefdesverdriet overvalt je. Het is uit en je wordt overspoeld door emoties en verdriet. Je hersenen lijken daar niets mee te maken hebben. Niets is echter minder waar.

Terug verlangen naar een leven met je ex

Als een relatie eindigt, wordt er een periode afgesloten. Jullie leven als stel eindigt. Er mist een belangrijk persoon in je leven. Daarnaast ziet je leven er ook ineens anders uit. Je doet dingen, die je eerst met je ex deed, nu alleen of met vrienden.

Je leven is ineens helemaal anders. Zo’n grote verandering is wennen, ook voor je hersenen. Omdat een belangrijk persoon er niet meer is, komt er een rouwproces op gang. Je moet gaan wennen aan een leven zonder een belangrijk persoon.

En je moet wennen aan een leven dat anders is dan voorheen. Het lijkt op rouwen om iemand die overleden is, hoewel dit natuurlijk veel minder ernstig is. De overeenkomst is dat je het ineens zonder die belangrijke persoon verder moet leven.

Het leven dat je kende is geëindigd en je weet niet hoe het nu verder zal gaan. Wat je wel weet, is dat je terug wilt naar een leven met je ex.

Kun je terug naar een leven met je ex?

Of je terug kunt naar een leven met je ex, hangt van een aantal dingen af. Ten eerste hangt het van jou af. Je kunt dagen of zelfs jaren gaan zitten treuren en intussen wachten tot je ex tot inkeer komt. Maar de kans dat dat gebeurt is maar klein. Je zult dus actie moeten ondernemen.

Daarbij is het goed om te bedenken dat jullie relatie nooit meer wordt zoals hij was. Jullie relatie is niet voor niets stuk gelopen. Er zat blijkbaar iets niet goed. Wil je terug naar je ex, dan zullen jullie moeten praten.

Het is belangrijk dat je te weten komt wat er niet goed ging in de relatie. Zorg dat je van elkaar weet wat jullie verwachten in een relatie. Jullie verwachtingen hoeven niet helemaal overeen te komen, maar het is wel goed om te weten hoe de ander erover denkt.

Willen jullie het weer samen proberen? Je hersenen zijn geneigd vast te houden aan het oude.

Kijk daarom uit dat jullie niet weer in dezelfde valkuilen stappen. Bouw de relatie weer langzaam op. Dan kunnen jullie zeker verder naar een gelukkig leven met je ex!

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.