Hoe Kom Je Over Je Liefdesverdriet Heen? 6 Gouden Tips!

Door Michelle Van Den Berghe | LIEFDESVERDRIET

Je hebt al een tijdje een relatie, maar plotseling besluit je partner er een punt achter te zetten. Misschien hadden jullie al een tijd problemen of misschien komt het compleet onverwachts, maar jij blijft over met een gebroken hart. Wil jij weten hoe je over je liefdesverdriet heen komt? Lees dan snel verder!

Tips om over liefdesverdriet heen te komen

– Verbreek al het contact om over je liefdesverdriet heen te komen, zeker in het begin. Het contact verbreken kan erg lastig zijn, maar je maakt het jezelf ontzettend moeilijk als je zegt dat je een vriendschap wilt terwijl je nog gevoelens voor je partner hebt.

– Probeer te accepteren dat je relatie is beëindigd. Je kan je de hele tijd bezighouden met hoe het heeft kunnen eindigen, wat je fout hebt gedaan en hoe je het zou kunnen oplossen, maar dit heeft geen zin. Je gaat je er ontzettend rot door voelen en het helpt jou niet om verder te komen.

– Focus je op jezelf. Nu je relatie voorbij is, heb je tijd voor jezelf. Ontwikkel jezelf, zowel lichamelijk als geestelijk. Sporten is hierbij een goed voorbeeld, dit is namelijk goed voor lichaam en geest.

– Leid jezelf af en richt je op leuke dingen. Ga op stap met je familie, ga sporten, plan leuke dingen zodat je je niet de hele tijd met je ex hoeft bezig te houden.

– Geef jezelf de tijd. Je kan niet verwachten dat je na een week over je expartner heen bent. Een gebroken hart heeft tijd nodig en tijd heelt alle wonden.

– Leer je ex partner los te laten. Jullie hebben samen een mooie of minder mooie tijd gehad, maar jullie tijd is geweest en als de ene deur zich sluit, gaat er ergens anders weer een deur open!

Er is een tijd voor en een tijd na liefdesverdriet

Een misgelopen relatie is gelukkig niet het einde van de wereld. Geef jezelf de tijd om je liefdesverdriet te verwerken en geef jezelf hierna de kans om op zoek te gaan naar een nieuwe partner. Geef jezelf de kans om te daten, dit kan erg leuk zijn en je hebt kans dat je hier misschien wel de partner van je dromen ontmoet! Een tijdje als single door het leven kan trouwens ook hartstikke leuk zijn en je hebt eindelijk tijd voor jezelf!

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.