Liefdesverdriet Accepteren – Ontdek Hier Hoe!

Door Michelle Van Den Berghe | LIEFDESVERDRIET

Liefdesverdriet accepteren. Het moeilijkste wat er is! Vrijwel een van de moeilijkste dingen in je leven is misschien wel afscheid te moeten nemen van iemand die niet dood is. Je liefdesverdriet accepteren druist op dit moment tegen al je gevoelens in.

Je hele wezen schreeuwt het uit, je wil het niet, je kunt het niet! Maar je moet! Wil je überhaupt weer verstandig kunnen denken, plezier aan je leven hebben of ooit weer op een normale manier, of misschien zelfs meer, contact met je ex kunnen hebben, zul je door deze zure appel heen moeten bijten. Je verdient het niet om zo gekwetst te zijn, maar bekijk het ook eens van de andere kant. Vraag je eens af wat deze breuk je geleerd heeft.

Liefdesverdriet accepteren. Waarom is je relatie verbroken?

Wees eerlijk tegen jezelf. Waarom heeft je ex er een punt achter gezet? Was de rek uit jullie relatie, beschuldigden jullie elkaar ergens van of misschien een andere reden? Als je dat voor jezelf helder kan krijgen zal die pijn in je hart iets minder worden en heb je de eerste stap naar acceptatie van je liefdesverdriet gemaakt.

Zelfkennis en de omstandigheden onder ogen durven zien geven je heerschappij over de situatie. Dit klinkt je misschien moeilijk in de oren maar dit heb ik niet van mezelf. Ook ik, zat net als jij nu, verdwaasd op internet te zoeken naar lotgenoten. Naar een oplossing, een luisterend oor, advies of wat dan ook.

Regel het voortaan zelf.

Mijn oog viel toen op een boekenlijst met interessante titels als, Hoe verwerk je liefdesverdriet, Hoe win je je ex terug. Ik heb zo’n boek besteld en kwam er achter waarom mijn ex mij verlaten had. Stommerd die ik was, mijn relatie had helemaal niet hoeven te klappen.

Er is hier te weinig ruimte om het allemaal uit te leggen. Ik zou zeggen, bestel het boek en overtuig jezelf. Sommige dingen zijn simpeler dan je denkt. Ik heb door het lezen van het boek mijn liefdesverdriet kunnen accepteren en daarna leren overwinnen.

Door te weten wat er mis ging en kan gaan in een relatie kom word je sterker. Als je relatie niet beëindigd was had je dit hier nu niet zitten lezen. De kans dat je met je ex naar een relatie op een hoger niveau kan komen had je dan ook misgelopen.

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.