Liefdesverdriet Dat Niet Overgaat. Verslaafd Aan Ongelukkig Zijn.

Door Michelle Van Den Berghe | LIEFDESVERDRIET

Je gedachten gaan automatisch steeds terug naar de tijd met je ex, onvrijwillig, je hebt het niet in de hand en bent overgeleverd aan liefdesverdriet dat maar niet overgaat. Mogelijk dat je depressieve verschijnselen hebt of er tegenaan hangt en dat je liefdesverdriet zich dus al diep in jou geworteld heeft. Door in je hoofd continu terug te keren naar een bepaalde situatie of in je gedachten een leven met je ex te creëeren voed je je pijnlichaam en zal je nooit van je liefdesverdriet verlost raken.

Liefdesverdriet dat niet overgaat. Mijn omgeving baalt van me.

Dat is op een gegeven moment het volgende probleem dat zich voordoet. Je omgeving hoort al maanden, of misschien zelfs jaren, jouw verhalen aan over die ex waar je maar niet overheen komt. Dat worden zelfs je beste vrienden zat. Het gevolg is dat men niet meer naar je luistert en jij je nog verder in je warm gekoesterde herinneringen terugtrekt. Jouw verstand is op dit moment geconditioneerd aan je verleden en daarom reageren jouw gevoelens ook als zodanig.

Liefdesverdriet dat niet weggaat. Je hebt het zelf in de hand.

Je zal je ex moeten loslaten en niet zeggen dat je dat niet kan. Aanvaarden van een feit, in dit geval dat je niet meer samen met je ex bent, is een eerste stap naar verlichting van je pijn. Je staat niet voor een makkelijke taak. Eén van de moeilijkste dingen in een mensenleven is iemand loslaten die niet overleden is. En dat is nou net wat jij moet doen. Loslaten en niet meer naar die stem die zich voor jou uitgeeft in je hoofd luisteren. Die stem ben jij niet, die leeft niet nu. Die stem leidt zijn eigen leven en jij voedt hem met je emoties.

Zoek hulp als het echt niet lukt.

Een heleboel mensen gaan dagelijks gebukt onder het zware gevoel van liefdesverdriet dat niet overgaat. Bij je omgeving hoef je niet meer aan te komen en naar een psycholoog wil je eigenlijk ook niet. Toch kan ook jij weer onbevangen in het leven komen te staan. Mensen die hetzelfde doormaakten als wat jij nu doormaakt bundelden hun ervaringen in een handig naslagwerk. Bestel dit boek en ontdek hoe ook jij verlost kan raken van het juk dat liefdesverdriet heet.

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.