Liefdesverdriet? Denk Niet Aan Zelfmoord!

Door Michelle Van Den Berghe | LIEFDESVERDRIET

Wanneer een langdurige en intense liefdesrelatie op de klippen loopt, ka,n dit voor één van de partijen zo hard aankomen, dat zelfmoord door liefdesverdriet de enige uitweg lijkt. Statistisch gezien komt dit weinig voor, maar de wanhoop en het verdriet omwille van een gebroken hart treft elke dag meerdere mensen.

Ik wil mijn ex terug

De liefde is tot veel in staat. Wat de reden van de breuk ook is, het is echt mogelijk je ex terug te winnen. Of de reden nu vreemdgaan was, financiële problemen of uit elkaar gegroeid, wanneer spijt en vergeving mogelijk zijn, kan de draad opgenomen worden. De grote raad is hierbij: Ga niet te snel beslissen. Jullie hebben beide een moeilijk tijd achter de rug, en wonden moeten geheeld worden.

Het is geen schande even een tijdje apart te leven. Misschien is het net beter om emoties te plaatsen. Een tijd van bezinning over vooral hoe het verder moet, zal onnodig nieuw liefdesverdriet vermijden.

Net als alle andere relatievormen vraagt een liefdesrelatie een goeie communicatie, een wederzijds respect en vertrouwen. Als deze basis er niet meer is, kan je beter je ex niet meer terughalen en je concentreren op je eigen nieuw geluk. Een relatietherapeut kan als onafhankelijke veel raad en inzicht bieden terwijl dichtstaande personen als familie en vrienden dikwijls niet onpartijdig reageren.

Zelfmoord als oplossing voor liefdesverdriet?

Een kapotte relatie kan mensen echt ziek maken. Zo erg dat ze niet meer normaal functioneren en ook lichamelijke of geestelijke klachten krijgen. Je leven valt uiteen, je ziet geen uitweg, of voelt dat je zonder die persoon niet kan leven. Hoewel de meeste mensen van mening zijn dat liefdesverdriet geen reden is voor zelfmoord, lezen we het af en toe wel in de krant.

Zeker niet onbelangrijk is , dat zelfmoord vaak een combinatie is van één enkele factor. Verschillende persoonlijk eigenschappen of gebeurtenissen uit het verleden oefenen invloed uit op elkaar.

Sommige mensen zitten zo sterk vast in een neerwaartse spiraal van negatieve gedachten en emoties dat een relatiebreuk net die druppel is die de emmer doet overlopen en zelfmoord de enige oplossing lijkt.

Hoe zelfmoord voorkomen?

Belangrijk is om een vertrouwenspersoon te zoeken. Dit kan een naast familielid zijn of een goeie vriend, maar zeker ook je arts of een crisiscenter. Begrijp dat je met alcohol, pillen en drugs niet uit je liefdeverdriet geraakt. Ga liever de natuur in, trek er op uit en zoek sociaal contact.

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.