Liefdesverdriet – Hoe Ga Je Ermee Om?

Door Michelle Van Den Berghe | LIEFDESVERDRIET

Wie heeft er niet mee te maken gehad? Vroeg of laat, we komen allemaal een keer aan de beurt. Liefdesverdriet, het is pijn, maar niet fysiek. Het voelt ‘zwaar’ in je hartstreek en wanhopig in je hoofd. Wat moet je hiermee? Liefdesverdriet, hoe ga je ermee om? Je weet het gewoon even niet meer. Het kan je ook niets meer schelen. Niets is meer belangrijk. De wereld bestaat even niet meer.

Omgaan met liefdesverdriet.

Misschien vreemd, maar er is ons nooit geleerd hoe met verdriet om te gaan en zeker niet met liefdesverdriet. Als je je liefdesverdriet toont, wordt vaak gezegd: “Komop, sterk wezen. Laat je niet kennen”, of, “De tijd heelt alle wonden”.

Iedereen probeert goed bedoelde adviezen te geven en de situatie wat te verzachten, maar is dat een goede manier van omgaan met liefdesverdriet? Is dat niet gewoon het probleem ontwijken? In onze huidige maatschappij lossen we alles met het hoofd op. We houden controle, we moeten blijven functioneren. De pijn wordt weggeredeneerd, maar niet opgelost!

Hoe dan wel?

Ja, hoe ga je er dan wèl om met liefdesverdriet?

Wat je vooral niet moet doen is flink zijn. Laat het verdriet zijn gang gaan! Beleef het met heel je wezen. Verlies de controle maar eens even en VOEL je verdriet! Het is er, dus waarom zou je het ontkennen?

Niet denken, maar accepteer je verdriet! Je zal even door een moeilijke periode heen gaan. Als het verdriet eenmaal geaccepteerd is, zal je rust krijgen. Dan hoeft je je niet meer flink te houden en je hoeft niets meer weg te redeneren, je hebt in je hart geaccepteerd wat je is overkomen. Het is nu tot een ervaring geworden, die je wat afstandelijker kan bekijken. Het is een ervaring , waardoor je weer een stukje gegroeid bent in het leven!

Ga goed om met liefdesverdriet!

Het is belangrijk, dat liefdesverdriet goed verwerkt wordt. Als je niet goed met liefdesverdriet omgaat, zal je daarvan de de consequenties moeten dragen. Hierdoor kan het bijvoorbeeld zijn, dat je problemen krijgt met het beginnen van nieuwe relaties of juist het tegenovergestelde: je rolt van de ene relatie in de andere.

Liefdesverdriet en hoe ga je ermee om? Als jij ook door de moeilijke fase van de verwerking van je liefdesverdriet heengaat, kan je op dit blog veel informatie vinden welke je kan helpen. Confronteer je verdriet en zet jezelf weer “op het spoor!”

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.