Hoe Ik Liefdesverdriet Jarenlang Verzweeg & Waarom Jij Dat Nooit Moet Doen!

Door Michelle Van Den Berghe | LIEFDESVERDRIET


Liefdesverdriet is na mijn mening erger als het jarenlang heeft geduurd. Alles begon toen wij elkaar voor het eerst zagen op het kantoor van ons werk. Ik was niet aangenomen voor de baan en kwam me voorstellen als de nieuwe collega binnen het team. Geloven in liefde op het eerste gezicht deed ik niet, maar op die dag sloeg dat helemaal om. Natuurlijk was ik in mijn leven weleens vaker verliefd geweest op iemand. Zoiets als dit had ik alleen nog nooit meegemaakt.

De hoop die ik had

Al snel kreeg ik het gevoel dat de liefde niet alleen van mij kwam, maar dat er vanaf twee kanten romantische gevoelens opbloeide. Als ik langsliep keek mijn collega me net even te lang na, wanneer er koffie langs gebracht werd was steevast het eerste kopje voor mij en als ik hulp nodig had kreeg ik dat direct. Met deze gedachtes was ik helemaal in de wolken. Het voelde fantastisch dat mijn liefde op deze manier beantwoord werd. Dolenthousiast droomde ik over een toekomst samen. Na een tijd vond ik dat de eerste stap naar die toekomst gezet moest worden. Ik zou er voor gaan zorgen dat wij samen uiteten gingen.

Liefdesverdriet als een klap in mijn gezicht

Op een dag liep ik niet vermoedend het kantoor in. Vandaag zou ik het vragen. Eenmaal bij mijn collega aankomen zag ik dat die wel heel knus deed met een ander. Mijn wereld stortte in. Dit was het begin van jarenlang liefdesverdriet. Mijn romantische plannen zette ik spontaan aan de kant. Woedend, verdrietig en vol onbegrip liep ik weg. Het liefst was ik door de grond gezakt van frustratie. Ondertussen vroeg ik me af waarom precies mij zoiets moest overkomen.

Hoe nu verder

Een behoorlijk lange tijd ben ik er goed ziek van geweest. Omdat ik verliefd was zag ik alles door een roze bril. Denk bijvoorbeeld maar weer aan het nakijken op kantoor, de koffie en de aardige hulp. Die valse hoop hoort bij het verliefd zijn. Nog steeds blijf ik tegen beter weten in hopen op een goede afloop. Dat betekent dus dat de verliefdheid er ook nog is. Zoiets is erg lastig nu mijn collega enorm aan het veranderen is. Dat komt waarschijnlijk door die nieuwe liefde. Nog weet ik niet goed wat ik er mee aan moet. Ondertussen ben ik ook geen andere relatie aan gegaan. Ondanks jarenlang liefdesverdriet houdt hoop mijn overeind.

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.