Liefdesverdriet Maar Je Hebt Nog Steeds Contact Met Je Ex?

Door Michelle Van Den Berghe | LIEFDESVERDRIET

Je bent vast heel verdrietig en/of boos op je ex, omdat jullie nu uit elkaar zijn. Het is daarom belangrijk, als je je liefdesverdriet wilt verwerken, dat je contact maakt met je ex. Maar als je eenmaal contact hebt, zou je je ex ook weer terug kunnen krijgen. Liefdesverdriet en je staat in contact met je ex: in deze tekst staan een paar tips die wellicht praktisch zijn voor je.

Liefdesverdriet Maar Je Staat Nog Steeds In Contact Met Je Ex?

Het is niet vreemd als je zo boos bent, dat je het wel zou willen uitschreeuwen tegen je ex, dat je helemaal niets verkeerd hebt gedaan en dat het allemaal zijn of haar schuld is. Dat is natuurlijk iets wat je absoluut niet moet doen. Daarom is het belangrijk, als je één van de volgende tips uitvoert, dat je rustig en vriendelijk blijft.

– Ga praten met je ex. Vraag aan hem/haar wat je ex aan jou stoort. Wat je ex ook zegt, hoe vervelend of beledigend het ook voor je is, probeer rustig te blijven en op een rustige manier uit te leggen hoe het in elkaar zit. Wees ook eerlijk tegen je ex, wat jou aan hem/haar stoort en wat eventuele verbeteringen zouden kunnen zijn. Als je ex hier vervelend op reageert, moet jij de verstandigste blijven en niet een discussie willen aangaan.

– Vraag aan familieleden, vrienden en kennissen, die je ex het beste kennen, wat je zou kunnen doen en waar je ex zich aan stoort. Hieruit kun je ook verbeteringen maken en zou je makkelijker aan je ex kunnen uitleggen hoe het zit. Ook zou je op internet kunnen kijken wat andere mensen, die hetzelfde hebben meegemaakt, hebben gedaan om weer contact met hun ex te krijgen.

Andere Tips

Deze tip kun je ook uitvoeren als je al één van de bovenstaande tips hebt gevolgd.

– Je zou met je ex een afspraakje kunnen maken (dit kun je ook als verrassing organiseren) waarbij je iets met hem/haar gaat doen. Denk bijvoorbeeld aan een film in de bioscoop, of een avondje in een restaurant. Maar het hoeft natuurlijk helemaal geen geld te kosten. Misschien houdt je ex wel van wandelen, spelletjes of een picknick in het park. Je kunt bij deze tip je eigen fantasie en ervaring met je ex gebruiken, omdat jij natuurlijk goed weet wat je ex wel en niet leuk vindt.

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.