Liefdesverdriet Overwinnen? Start Hier!

Door Michelle Van Den Berghe | LIEFDESVERDRIET

Jouw grote angst wordt de werkelijkheid. Je ex heeft jullie relatie verbroken en jij blijft helemaal alleen achter. Je denkt nooit meer iemand te vinden die zoveel van jou kan houden als je ex deed. Je ziet het al voor je dat je alleen oud wordt en de rillingen lopen over je lijf. Hoe overwin je liefdesverdriet?

Overwin je liefdesverdriet!

Eén ding is zeker. Liefdesverdriet overwin je niet door de hele tijd aan je ex te denken en door je mobiel constant in de gaten te houden. Zet je mobiel uit en zoek afleiding. Ga eens op zoek naar een leuke puzzel. Om een puzzel te maken heb je je verstand nodig. Door je te concentreren op het maken van de puzzel, merk je dat je gedachten minder vaak uitgaan naar je ex.

Doe je liever iets actiefs? Kijk dan eens bij de dichtstbijzijnde sportschool. Op sportscholen kan je krachttraining en cardio doen. Naast normale fitness kan je er ook vaak klasjes volgen. Dit is een leuke manier om in contact te komen met andere mensen. Een ander voordeel is dat je zelf kan kiezen naar welk klasje je gaat. Je zit niet aan een bepaalde les vast.

Het kost meestal wat moeite om jezelf naar een sportschool te slepen, maar achteraf voel je je zeker voldaan. Tijdens het sporten maak je gelukshormonen aan die bijdragen aan het overwinnen van je liefdesverdriet.

Maak een profiel aan op een online datingsite. Tegenwoordig doen we boodschappen online, shoppen we online en werken we online. Waarom zou je je partner niet online vinden?

Online daten is niet langer een taboe, het wordt juist steeds een trend. Je hoeft niet op zoek naar een nieuwe partner op de site, maar je kunt wel kijken wat voor moois er nog meer op aarde rondloopt. Je bent natuurlijk nog steeds bezig met je ex, maar rondkijken kan geen kwaad.

Je hebt je ex nu een tijd de ruimte gegeven. Nu wordt het tijd weer contact op te nemen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jouw ex helemaal niet meer aan je gaat denken. Plan een afspraakje en klets rustig weer bij.

Meer tips over het overwinnen van je liefdesverdriet

Wil je een heel boek vol met tips hoe je je ex weer terugkrijgt? Bestel dan het boek: “Win Hem/Haar Terug” uit ons liefdesverdrietacademie. Hierin staat ook onder andere hoe je liefdesverdriet overwint.

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.