Liefdesverdriet In Een Relatie – Enkele Praktische Tips!

Door Michelle Van Den Berghe | LIEFDESVERDRIET

Liefdesverdriet in een relatie: het kan iedereen wel eens overkomen. Maar het is vervelend als het nou juist jou moet overkomen. Daarom zijn hier wat tips voor als je in deze vervelende situatie terecht komt.

Ermee omgaan

Het klinkt hard, maar accepteer dat je ex het heeft uitgemaakt. Zo gaat het leven nou eenmaal. Je zult hier erg boos en erg verdrietig om zijn, maar het is belangrijk dat je gewoon verder probeert te gaan met het leven. In het begin heb je natuurlijk veel troost nodig, die krijg je het beste bij familie en goede vrienden. Je kunt daar ook makkelijk je verhaal kwijt en ze zullen met je meeleven.

Maar ja, dan moet je verder. Je zult het wel willen uitschreeuwen, dat jij zelf gelijk hebt en dat het de schuld is van je ex. Maar je snapt wel dat dat helemaal geen zin heeft. Je moet ook niet de hele tijd thuis gaan huilen en snotteren. Het leven gaat verder, je moet er iets van maken. Probeer dus actief te worden. Ging je elke week naar de sportschool? Blijf dat doen. Fiets je elke week een paar uur of loop je een uurtje hard? Blijf dat allemaal doen. Probeer je normale levensstijl weer aan te houden. Het leven is nog niet voorbij.

Andere tips

Je zou ook kunnen proberen weer contact met je ex te krijgen omdat je misschien op deze manier beter je liefdesverdriet kan verwerken. Ga bijvoorbeeld praten met je ex. Ga elk punt bij langs waar jullie je aan storen bij elkaar en dat kan behoorlijk veel informatie vrijgeven. Zo komen jullie er allebei achter waarom het de laatste tijd niet zo goed ging tussen jullie.

Je kunt ook iets leuks gaan doen met je ex. Denk bijvoorbeeld aan een bioscoopfilm, of een avond in een restaurant. Maar een picknick in het park, als het mooi weer is, is misschien ook wel een leuke optie. Maar je hoeft natuurlijk geen geld uit te geven. Misschien zijn jullie allebei wel actief en vinden jullie het heerlijk door de natuur te wandelen, hardlopen of te fietsen. Maar misschien denken jij en je ex bij iets leuks ook wel meteen aan een spelletjesmiddag. Alles kan, je kunt hierbij je fantasie samen met de hobby’s van jou en je ex combineren om er een gezellig dagje van te maken.

Liefdesverdriet verwerken is misschien toch minder moeilijk dan je denk na het lezen van deze tips!

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.