Liefdesverdriet Verwerken? Bezoek Ons Forum!

Door Michelle Van Den Berghe | LIEFDESVERDRIET

Liefdesverdriet is een veel voorkomend probleem, vooral bij vrouwen, maar mannen kunnen er natuurlijk ook last van krijgen. Het is belangrijk dat je ermee leert om te gaan en dat je het kunt verwerken. Dat wordt uitvoerig behandeld in deze tekst, gebaseerd op een “liefdesverdriet verwerken forum”

Liefdesverdriet verwerken in ons forum: ermee leren omgaan

Het is erg moeilijk dat je ex je in de steek heeft gelaten. Je kan heel verdrietig maar tegelijk ook heel boos zijn. Maar je moet denken: zo gaat het leven. De ene keer is het aan, maar dan is het weer uit. Je kunt er zelf misschien weinig aan doen, maar je moet er mee leren omgaan, dus denken dat het is zoals het is. De tijd kan nou eenmaal niet worden terug gedraaid. Misschien was dit toch niet de ware. Leer het toch te accepteren zoals het is.

Liefdesverdriet leren verwerken

Liefdesverdriet kun je verwerken door afleiding te zoeken. Je kunt dan de volgende afleidingen zoeken, uiteraard kunnen ze ook gecombineerd worden.

– Zoek afleiding en troost bij familie en vrienden. Zij kunnen je het makkelijkst troosten en je opvrolijken, zodat je niet de hele tijd aan hem/haar zit te denken. Je kunt met je vrienden ook iets leuks doen om zo de scheiding een beetje te vergeten.

– Wees zelf actief. Ga niet de hele tijd op de bank liggen snotteren, maar ga verder met je dagelijkse leven. Ga naar je werk, sport een uurtje in de sportschool, wat je ook doet in je normale leven daar moet je gewoon mee verder gaan. Dan laat je je ex makkelijker los. Pieker ook niet te veel, want daar wordt het natuurlijk ook niet beter van.

– Misschien kun je je verdriet ook wel beter verwerken als je iets leuks met je ex doet, als ‘goede vrienden’. Op die manier leer je het verwerken makkelijker maar dat betekent natuurlijk niet dat jullie elkaar niet meer mogen zien. Dus blijf nog vooral met elkaar omgaan en zorg dat jullie elkaar nog aardig blijven vinden.

– Tot slot zou je ook nog op internet kunnen kijken op een ander liefdesverdriet verwerken forum of aan andere mensen vragen die het ook hebben meegemaakt. Die kunnen je vaak ook het een en Andy vertellen en je helpen.

Indien je deze tips goed toepast, ga je jouw liefdesverdriet veel sneller kunnen verwerken!

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.