Liefdesverdriet Verwerken Voor Mannen…

Door Michelle Van Den Berghe | LIEFDESVERDRIET

Ook mannen verwerken liefdesverdriet maar weliswaar op een andere manier dan hoe vrouwen het aanpakken.

Wanneer je relatie stuk loopt kun je te maken krijgen met een gevoel dat iedereen wel kent: liefdesverdriet. Zowel mannen als vrouwen ervaren liefdesverdriet na het verbreken van een relatie. Liefdesverdriet verwerken mannen alleen op een iets andere manier. Liefdesverdriet gaat na verloop van tijd weer over, maar dit is vaak moeilijk te geloven wanneer je net je ex kwijt bent. Liefdesverdriet zal ook niet van de ene op de andere dag overgaan, het verwerken hiervan verloopt in fases.

Fases waarin mannen hun liefdesverdriet verwerken

Bij zowel mannen als vrouwen begint het verwerken van liefdesverdriet vaak met een periode van ontkenning. Het dringt nog niet echt tot je door dat je relatie over is en je kunt niet geloven dat je je ex echt kwijt bent. Bij mannen en vrouwen gaat deze fase vaak gepaard met veel verdriet en eenzaamheid.

In tegenstelling tot vrouwen zullen mannen in deze fase sneller op zoek gaan naar nieuwe vrouwen om over hun ex heen te komen. Liefdesverdriet verwerken mannen vaak door dingen te doen met hun vrienden om niet meer aan hun ex te hoeven denken en in te zien dat het leven zonder partner ook leuk kan zijn.

Na deze fase vindt de acceptatie fase plaats, waarin je accepteert dat je zonder je ex verder moet. Liefdesverdriet verwerken mannen uiteindelijk wanneer ze ook door deze laatste periode heen komen weer open staan voor een nieuwe relatie.

Terug bij je ex

Wanneer je er als man tijdens het verwerken van je liefdesverdriet achter komt dat je ex toch de ware voor je is, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Ten eerste is het belangrijk te kijken naar de reden dat jullie relatie in eerste instantie stuk is gelopen. Als een van jullie vreemd is gegaan, kan dit misschien na enige tijd vergeven worden.

Wanneer er al langere tijd structurele problemen waren in jullie relatie kan het moeilijker zijn je ex terug te krijgen. Ook is het belangrijk je ex na jullie break-up ruimte te gunnen om na te denken over wat ze wil. Pas na enige weken kun je opnieuw contact met haar opnemen om te proberen jullie problemen uit te praten.

Wanneer je ex je ondanks alles niet terug wil, zul je toch je liefdesverdriet moeten werken. Dit zal misschien een moeilijke periode zijn, liefdesverdriet verwerken ook mannen na enige tijd altijd.

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.