Liefdesverdriet En Voel Jij Je Eenzaam? Hier Dé Oplossing Tegen Eenzaamheid!

Door Michelle Van Den Berghe | LIEFDESVERDRIET

Als je in een ongelukkige relatie zit, kun je tegelijkertijd samen maar toch heel alleen zijn. Dit kan je uiteindelijk dien besluiten om een einde aan die relatie te maken. Maar ook liefdesverdriet en eenzaamheid zijn met elkaar verbonden.

Liefdesverdriet en eenzaamheid

Ook al ben je misschien zelf degene die besloten heeft een eind aan jullie relatie te maken, betekent dit natuurlijk niet dat je hier geen verdriet om hebt. Je gaat toch samen een relatie aan met het idee om samen oud en gelukkig te worden. En als dat dan, om wat voor reden dan ook, niet blijkt te lukken, zal dit niet makkelijk zijn. Jullie moeten, naast afscheid nemen van elkaar, ook afscheid nemen van jullie dromen.

Van jullie plannen voor de toekomst samen. Alles is veranderd en ligt weer helemaal open. Ook al zullen jullie hier samen verdriet om hebben, je zult toch zelf met je verdriet moeten dealen. Jij bent de enige die daar mee en aan kan doen. Liefdesverdriet en eenzaamheid gaan hand in hand. Ook al voelde je je in je relatie misschien ook al alleen, als je altijd samen bent geweest met iemand kan de eenzaamheid je overvallen.

Ook kan een breuk doorwerken in je sociale leven. Stel dat jullie veel gezamenlijke vrienden hadden dan kan het zijn dat deze toch meer naar je ex partner zullen trekken waardoor jij ze minder, of zelfs helemaal niet meer ziet. Het einde van je relatie kan dus ook het einde van andere dingen betekenen.

Liefdesverdriet en eenzaamheid, hoe ga je hiermee om?

Het zal niet meevallen om met je Liefdesverdriet en eenzaamheid te dealen. En misschien kom je zelfs wel tot de conclusie dat je eigenlijk toch niet zonder je ex partner kunt en wilt. Dat je dacht dat je relatie over was, maar dat nu jullie echt uit elkaar zijn, blijkt dat dat toch ook niet is wat je wilt. Als je afstand van elkaar hebt genomen, zie je misschien wel ineens heel duidelijk waar het mis is gegaan tussen jullie.

En als je dat eenmaal helder hebt, kun je daar natuurlijk iets mee doen. De belangrijkste voorwaarde hiervoor is natuurlijk wel dat je ex hier ook voor wilt gaan. Dat jullie samen gaan vechten voor jullie relatie en tegen de liefdesverdriet en eenzaamheid.

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.