Mijn Ex Heeft Een Nieuwe Relatie – Wat Nu?

Door Michelle Van Den Berghe | LIEFDESVERDRIET

Help, mijn ex heeft een relatie! Het is na twee jaar uit met je vriendje, loopt hij na een week weer rond met een nieuwe scharrel. En dan blijken ze nog echt verliefd te zijn ook. Wat moet je dan doen?

Ten eerste moet je jezelf afvragen of je al over je ex heen bent. Dit kan afhangen van de oorzak van de break-up tussen jullie. Als jij het hebt uitgemaakt, kan je al over je ex heen zijn en je ex helemaal niets meer vinden.

Maar het kan natuurlijk wel hard aan komen als je jouw ex meteen met iemand anders ziet. Je kan dit gevoel kwijtraken door gewoon een avondje helemaal los te gaan. Met je vrienden of vriendinnen een avondje lekker uit gaan doet wonderen.

Flirt er op los, als je daar klaar voor bent, er is geen enkele reden om je schuldig te voelen tegenover je ex. Je ex was juist degene die begon met zijn/haar waarschijnlijke verdriet in een andere man/vrouw weg te stoppen.

Dus als je wilt, ga maar eens lekker uit je bol!

Als je ex meteen na de breuk een nieuwe relatie heeft, dan doet je ex het gewoon om zijn of haar verdriet weg te stoppen. Want hoe kan je ex niet verdrietig zijn over een relatie?

Ook al heeft hij het uitgemaakt, het zal hem/haar natuurlijk wel ‘iets’ doen. En het oneerlijke van alles is dat jij nu al dagen voor de buis zit, onder een dekentje met vijf wikkels van chocoladerepen om je heen. Het is tijd voor actie!

Het eerste wat je kan doen is gewoon weer beginnen met het dagelijks leven, geef toe dat je naar de supermarkt moet en ga gewoon. Ook al is er ongeveer twee procent kans dat hij en zijn vlam daar ook zijn.

Misschien laat je wel al je boodschappen vallen en komt die super knappe medewerk(st)er je helpen. Zet je erover heen en wees niet meer bang om hem ergens tegen te komen. Want waar ben je eigenlijk bang voor? Dat je een paniekaanval krijgt als je jouw ex ziet? Zet je erover heen en ga naar buiten!

Ten tweede moet je rustig blijven! De grootste fout die mensen met liefdesverdriet maken, en zeker wanneer je ex een ander heeft, is in paniek slaan. Je gaat oftewel je ex boos sms’sen of telefoneren. Of je gaat ruzie zoeken met de nieuwe vlam van je ex… Niet doen!

Laat overkomen alsof je het je niet raakt. Tuurlijk doet het je wat, maar laat het alleszins niet overkomen dat het wat met je doet.

Je kunt het best jezelf onverschillig opstellen, en de kans is groot dat die nieuwe relatie van je ex toch maar op niets uitdraait. Na een breuk komt het vaak voor dat men meteen iemand anders neemt, om het gemis van de andere op te vangen.

Dit gezegd hebbende, wees blij als je ex een nieuwe relatie heeft! Zo gaat je ex inzien dat jij helemaal nog niet zo slecht was. En de kans dat je ex terug toenadering met jou gaat zoeken is hierdoor wat groter geworden!

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.