Mijn Ex Komt Terug – Ervoor Gaan Of Toch Niet?

Door Michelle Van Den Berghe | EX TERUG

Ongeveer driekwart maanden geleden zijn mijn ex en ik uit elkaar gegaan. Na een emotionele tijd waarin we beiden echt door diepe dalen zijn gegaan is het dan eindelijk zo ver. Mijn ex komt bij mij terug! We denken dat onze relatie zelfs, door de tijdelijke breuk, een positieve boost heeft gehad. Waar we voorheen bij elkaar geen aandacht aan besteedden hebben we nu geleerd naar elkaar te luisteren en de wereld vanuit de ander zijn standpunt te bekijken.

Je ex komt terug. Advies #1: Sta open voor elkaar

Ik besef dat wij een van de weinige gelukkigen zijn die allebei bereid waren te knokken voor onze relatie. Maar al te vaak zie je dat er zich maar één partij echt wil inzetten voor een relatie.

Wil je je leven op een goede manier met elkaar delen zal je allebei op zijn tijd water bij de wijn moeten doen. Dankzij onze wederzijdse vrienden die ons al jarenlang kennen, hierbij nog bedankt voor de urenlange klaagzangen die jullie van ons aan hebben moeten horen, hebben wij een oplossing aangereikt gekregen die ons gebracht heeft waar we nu zijn.

 Het boek om je ex terug te winnen!

Ik ben nogal nuchter van aard. Ze moeten bij mij niet aankomen met allerlei filosofische prietpraat. Ik was daarom redelijk terughoudend toen mijn beste vriendin met een boek aankwam. Een boek? Ik lees de krant en de leesmap en vind dat ruim voldoende. Om niet onbeleefd over te komen bedankte ik haar en zei ik, “ik zal er in kijken, leg daar maar neer”.

Wat ik niet wist was dat ze ditzelfde geintje ook bij mijn ex uithaalden. Een paar dagen later, ik voelde me weer eens pet, viel mijn oog op het boek. Hoe heette het? “Win Hem Terug”…..ja, ja, natuurlijk! Toch strekt ik mijn arm uit, pakte het en begon te lezen.

Wat hier stond was echt ongekend!

Daar ging al mijn boeren nuchterheid want juist door een beetje meer na te denken over hoe de ander zich kan voelen en minder ik, ik, ik te roepen versterk je de relatie. Uit het boek begreep ik dat het soms ook wel eens goed is om tijdens een ruzie te zwijgen omdat de sop de kool niet waard is. Te veel commentaar op de ander doodt de liefde en kweekt afstand.

Enkele weken later belde mijn ex met een smoesje over het paspoort van de kat. We spraken af en moesten lachen toen we ontdekten dat we door onze vrienden, met ons allebei het boek te geven, mooi bij de beer genomen waren. Deze lach brak het ijs, we keken elkaar aan en het gevoel was weer daar. Inmiddels kan ik iedereen die in dezelfde situatie zit dit boek van harte aanbevelen. Ons heeft het in ieder geval weer bij elkaar gebracht. Morgen is het de grote dag, want mijn ex komt bij mij terug.

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.