Mijn Hart Is Gebroken

Door Michelle Van Den Berghe | LIEFDESVERDRIET


Van een relatie hebben naar single zijn is een hele overgang. Wanneer je grote liefde jullie relatie verbreekt doet dat erg veel pijn. Je hart wordt gebroken. Het voelt alsof je je nooit meer beter gaat voelen. Je bent bang dat je nooit meer een nieuwe liefde zult vinden en voor altijd ongelukkig zult blijven. De gedachte dat je ex een nieuwe partner zou hebben kan je bijna niet verdragen. Hoe moet je nu verder?

Over een gebroken hart heen komen kost tijd

Realiseer je dat het oké is dat je je nu niet goed voelt. Door alle emoties op te kroppen kun je je verdriet niet verwerken. Hierdoor blijf je lang met je verdriet zitten en duurt het daardoor nog langer voordat je je weer goed voelt. Het is dus belangrijk om je gevoelens te uiten. Neem het jezelf niet kwalijk wanneer je huilend in bed ligt. Het voelt nu alsof je je voor altijd naar blijft voelen, maar dat is gelukkig niet zo. Iedereen maakt deze vervelende periode mee tijdens een relatiebreuk.

Neem een comfortabele positie aan. Lig met een dekentje op de bank series te kijken. Steek ondertussen een geurkaarsje aan. Het is moeilijk hier nu van te genieten, maar ga toch op zoek naar fijne afleiding. Ben je de eerste dagen niet in staat te werken? Meld je dan maximaal 1 dag ziek om van de schrik te bekomen. Het is daarna echter beter om je dagelijks leven weer op te pakken. Werk biedt afleiding, afleiding kan je goed gebruiken.

Zoek naar afleiding!

Spreek daarnaast af met je vrienden. Plan leuke activiteiten met ze in. Tijdens een relatiebreuk kan je je alleen voelen, maar dat hoeft niet wanneer je mensen om je heen hebt. Ga eens een dagje bowlen! Je bent dat bezig, waardoor je minder tijd hebt om te piekeren.

Heb je het gevoel dat er niemand is die jou kunt steunen? Kijk dan eens rond op internet. Er zijn heel veel forums waar je je aan kunt melden en steun kunt vinden. Forums zijn ook goede plekken om vrienden te maken met mensen. Je praat daar met mensen die je anders misschien nooit zou hebben ontmoet.

Ook kun je je inschrijven voor leuke cursussen. Tijdens cursussen kun je gemakkelijk contact leggen met mensen. Naast het feit dat je iets doet wat je leuk vindt, breid je ook je vriendenkring uit!

Wil jij weten hoe je om moet gaan met een gebroken hart? Heb jij het gevoel dat jullie liefde nog niet over is? Lees dan het boek van Michelle vd Berghe.

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.