Professionele Hulp Bij Liefdesverdriet Met Michelle!

Door Michelle Van Den Berghe | LIEFDESVERDRIET

Liefdesverdriet is er voor iedereen. Vroeg of laat krijgt iedereen hier wel eens mee te maken. Het is één van die dingen die nu eenmaal bij het leven horen. Het verdriet voelen we in ons hart. Velen geven zich hier geen rekenschap van, maar verdriet beleven we werkelijk in ons hart! Het is een ervaring, waar we allemaal recht op hebben. Waarom zou je professionele hulp bij liefdesverdriet nodig hebben?

Toen je jong was

Als je jong bent, lijkt het liefdesverdriet vaak veel erger dan het werkelijk is. Dat komt over het algemeen, omdat jongeren nog relatief veel vanuit hun emoties (hart) leven. Door zo dicht bij de emotie te staan, wordt deze zeer intens ervaren. ‘Het einde der tijden lijkt nabij….’, kunnen we het ons nog herinneren? Maar zo hevig als het verdriet wordt gevoeld, zo relatief snel lijkt het weer voorbij te gaan! Is dat niet tegenstrijdig? Professionele hulp bij liefdesverdriet? Jongeren denken daar niet aan.

Nu een beetje ouder en ‘wijzer’

Als we als volwassenen te maken krijgen met liefdesverdriet, gaan we daar vaak op een hele verstandelijk wijze mee om. Het verdriet wordt zeker nog wel gevoeld, maar we weten deze gevoelens goed ‘onder controle’ te houden. We moeten namelijk kunnen blijven functioneren! We zijn sterk! De wereld draait door! Het duurt lang, maar het verdriet wordt uiteindelijk ‘weggeredeneerd’. Is dat nu wel zo wijs? Professionele hulp bij liefdesverdriet? ‘Ben toch zeker geen watje!’

Wat is het verschil?

Als we ouder worden, staan we niet meer toe dat de emoties ons uit het veld slaan. Zelfs niet voor eventjes! We leven met ons hoofd. De emoties die we voelen, proberen we verstandelijk te verwerken. Wat we eigenlijk doen is het verstoppen van de pijn, zodat we het niet hoeven te voelen. We denken dat we flink zijn….

Toen we jong waren, gingen we echter de confrontatie aan met de pijn die we in ons voelden. We stopten het niet weg. De pijn was hevig, maar we verwerkten het met ons gevoel. Het verdriet op deze manier geaccepteerd, is werkelijk verwerkt. Het geeft rust en kracht om weer met twee benen in het leven te staan.

Professionele hulp bij liefdesverdriet

Het klinkt misschien overdreven, maar kan jij zeggen dat je je liefdesverdriet werkelijk verwerkt hebt? Indien je meer wilt weten, of zekerheid wilt hebben dat je geen weggestopte gevoelens meer hebt, denk dan eens na over professionele hulp bij liefdesverdriet. Neem contact met ons op, of kijk voor meer informatie op deze site. Laat zien dat je werkelijk flink bent en ga de confrontatie aan!

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.