Relatietherapie? Het Verhaal Van Een Klant!

Door Michelle Van Den Berghe | RELATIEPROBLEMEN

Relatietherapie….?

Klinkt bedreigend en ik weet niet waarom. Relatietherapie, is het echt zo erg? Ongetwijfeld heeft het te maken met mijn tros: ‘ik heb niemand nodig om mijn zaken te regelen’ en ‘ik ga mijn priv├ęzaken niet aan de grote klok hangen’, waren mijn eerste reacties.

Gescheiden

Ik had het niet zien aankomen en was behoorlijk verward. Het gebeurd niet elke dag dat je ex voorstelt om samen in relatie therapie te gaan. We waren al bijna een halfjaar gescheiden van tafel en bed, zoals dat netjes heet. De scheiding was echter nog niet geregeld, maar voor mijn idee waren we al voorgoed uiteen.

“Maar ik dacht dat…”. “Ik weet het en ik dacht het ook” was het antwoord. “Ik weet dat het raar klinkt, in relatietherapie met je ex, maar ik weet ook dat wij ons niet vergisten toen wij verliefd op elkaar werden. Ik zal het je uitleggen….”

Het hoofd of het hart?

“Smoorverliefd. We volgden ons hart, voelden ons vrij en verkeerden in de zevende hemel. Onze liefde was alles! Daarna kwamen we weer langzaam op aarde terug met het “ideaalbeeld van een relatie”, zoals we dat vanuit onze opvoeding en omgeving hebben meegekregen. We begonnen weer vanuit het hoofd te leven en zijn het hart vergeten.

Zeg eens eerlijk: Wie bepaald of we een goede relatie hebben: wij zelf met ons gevoel, of zijn we meer bezorgd over hoe anderen ons zien? Moeten we altijd op dezelfde golflengte zitten of kunnen we het eens zijn over de verschillen en ons toch verbonden voelen? Zo zijn er nog een heleboel voorbeelden te noemen. Relatie therapie geeft ons de mogelijkheid, onder begeleiding van een deskundige, de zaken eens op een rij te zetten. We leren ons hart weer te openen voor elkaar. Dit heb ik niet van mijzelf; ik ben al een maand in therapie.”

Ik voelde me uit het veld geslagen. Dit had ik nooit verwacht….

We zitten nu 2 maanden in therapie en niet zonder resultaat. Relatietherapie met je ex. Het klinkt als een grap, maar om je de waarheid te zeggen: mij ex is nu mijn ex ex.

Doe het samen

Kies voor je relatie. Laat je niet weerhouden door de overtuiging dat je geen invloed hebt op de situatie. Lees hier meer over in ons liefdesverdrietacademie.

DOE HET VOORAL SAMEN!

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.