Terug Bij Je Ex Door Terug Te Gaan Naar De Basis!

Door Michelle Van Den Berghe | EX TERUG

Liefdesverdriet is een verschrikkelijke pijn, die je niemand toewenst. Het moment dat je partner aangeeft niet meer verder met jou te willen kan als een klap aankomen. Of je het ziet aankomen of niet, het maakt de pijn er niet minder op. Je voelt je lusteloos en je ziet het niet meer zitten om uit bed te komen. Probeer uit deze negatieve gedachtegang te komen. Het is namelijk mogelijk weer terug bij je ex te komen.

Terug bij je ex: de basis

Allereerst is het begrijpelijk dat je een tijdje nodig hebt om de klap te verwerken. Je kunt dit doen door jezelf op te sluiten en je onder de dekens te verstoppen. Dit is echter niet de meest effectieve methode. Probeer sociaal contact niet te vermijden. Vraag een paar vrienden om langs te komen. Zij kunnen je oppeppen en afleiding bieden.

Kijk samen een paar leuke films en probeer je negatieve gevoelens uit te schakelen. Bestel eten dat je lekker vindt. Als je van koken houdt, is dat natuurlijk ook een goede afleiding. Kijk op internet of in magazines naar lekkere recepten. Koken kan erg ontspannend zijn. Ga op een goede tijd naar bed, zodat je de volgende ochtend weer fris wakker wordt.

Het dagelijks leven gaat verder. Kom al je verplichtingen na. Doordat je bezig blijft heb je niet zoveel tijd om na te denken over hoe ellendig jij je voelt. Wees alleen niet te streng voor jezelf, het kan zijn dat je in deze periode wat minder werk verricht dan normaal. Dat is normaal.

Vermijd in deze periode het liefst alcohol. Je pijn wegdrinken met alcohol is geen verstandige keuze. Bovendien zorgt alcohol er soms voor dat je dingen doet, waar je later spijt van hebt.

Probeer bijvoorbeeld niet de voicemail van je ex vol te spreken met berichten dat je je ex weer terug wilt. Wat je wel kunt doen om weer terug bij je ex te komen is een afspraak met je ex maken om even bij te kletsen. Probeer tijdens jullie afspraakje rustig te blijven en jullie probleempunten te bespreken. Het is belangrijk dat jullie weer naar elkaar toegroeien.

Je kunt voor jezelf opschrijven wat jij allemaal fout vond gaan in jullie relatie. Probeer daarbij ook met oplossingen te komen. Laat jouw ex dit ook doen, zodat jullie samen goed kunnen bespreken wat jullie eraan kunnen doen. Het is belangrijk om te realiseren dat jullie relatie van twee kanten moet werken. Een relatie bestaat uit geven en nemen.

Het is niet de bedoeling dat de één veel geeft en de ander veel neemt. Probeer hier samen een overeenkomst in te vinden. Jullie komen nu in een herstelperiode. Verwacht niet dat jullie binnen één week weer goed functioneren als stel. Dit kost tijd.

Meer tips over hoe jij terug bij je ex komt!

Een dure relatietherapeut is niet nodig met dit boek! Een geheel overzicht over hoe jij weer bij je ex terugkomt, kun je lezen in het boek “Win Hem/Haar Terug” van Michelle vd Berghe. Neem daarvoor een kijkje in ons liefdesverdrietacademie!

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.