Terug Bij Mijn Ex – Mijn Verhaal

Door Michelle Van Den Berghe | EX TERUG

Nu ik weer terug ben bij mijn ex vind ik het een mooi moment om terug te blikken. Tijd om te kijken wat allemaal is gebeurd is en hoe het ook alweer begon. Onze gemeenschappelijke vrienden vonden dat wij bij elkaar horen. Zelf hadden wij daar nooit bij nagedacht. Wat moest ik hier nu weer mee? Toch wilden wij onze vrienden niet teleurstellen. Ondertussen waren wij ook best nieuwsgierig geworden naar elkaar. Daarom zijn we toch samen uiteten gegaan. De rest is geschiedenis.

De breuk

Snel nadat we een relatie met elkaar waren begonnen werd ik ten huwelijk gevraagd. Vol blijdschap zei ik ja. Een drukke maar leuke periode volgde. Helaas ging het na de bruiloft mis. We waren allebei erg druk met ons werk. Onze werktijden wisselden sterk. Hierdoor zagen we elkaar soms voor lange tijd niet. Ook moest ik weleens naar het buitenland voor mijn baan.

Je kunt achteraf gezien wel zeggen dat we langs elkaar heen leefden. Als we er heel vroeg bij waren geweest hadden we er misschien nog wat aan kunnen doen. Omdat we echter pas later aan de bel trokken moesten we tot de conclusie komen dat het zo niet langer ging. Het werd tijd om een punt achter onze relatie te zetten.

Mijn leven als single

Voor ik weer terug kwam bij mijn ex leefde ik weer een tijd als vrijgezel in een ander huis. Het was heel raar om ineens weer single te zijn. In het begin moest ik niks van daten weten. Ik was de breuk nog aan het verwerken. Later heb ik wel wat afspraakjes gehad, maar die bleven iedere keer zonder succes. Daarom besloot ik er maar mee te stoppen. Ondertussen begon mij steeds meer het gevoel te bekruipen dat ik iets mistte in mijn leven. Eerst wist ik nog niet wat precies, maar daar kwam ik al snel achter.

Waarom ik terug kwam bij mijn ex

Mijn ex belde me om het één en ander te overleggen over de verdeling van de spullen in huis. Ik zou nog iets ophalen. Daar stond ik dan: weer bij mijn ex voor de deur. Van mijn ex mocht ik nog even naar binnen komen. We dronken wat en voelden allebei dat de vonk weer oversloeg. Wat vooral ook in mij op kwam was heel veel spijt dat ik dit huis en vooral deze fantastische persoon had verlaten. Gelukkig werd mijn liefde beantwoord.

De reacties toen ik terug kwam bij mijn ex

De scheiding was net rond, dus trouwen doen we niet nog een keer. Dat hoeft voor ons ook niet. Nu ben ik dus weer terug bij mijn ex. Dat is zeker heel raar. Misschien nog wel vreemder dan het was om weer single te zijn. Het was vooral zo gek omdat ik net een beetje aan het bestaan als vrijgezel aan het wennen was. Voor mijn familie was het ook raar, want ze waren er net aan gewend dat we niet meer samen waren. Onze vriendengroep was hartstikke blij, want die hebben hun beide vrienden weer terug.

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.