Terug Samen Met Je Ex? Onderneem Actie!

Door Michelle Van Den Berghe | EX TERUG

Wanneer je grote liefde jullie relatie verbreekt, kan dat een nare leegte achterlaten. Vooral als je het niet ziet aankomen kan in één moment jouw hele wereld ineenstorten. In je hoofd gaan allemaal gedachten rond over wat er mis is gegaan en hoe je het weer kunt oplossen. Hoe kom je weer terug samen met je ex?

Wil je wel terug samen met je ex?

De eerste periode moet je je verdriet een plekje geven. Je moet proberen niet te lang somber te blijven, maar jouw leven ook weer op te pakken. Leg de schuld van de verbroken relatie ook niet bij één van jullie twee. Jullie hebben samen gefaald in het tot stand houden van jullie relatie. Dit moeten jullie ook weer samen oplossen.

Het is belangrijk voor jezelf op te schrijven wat er mis is gegaan en hoe je dit denkt op te lossen. Jullie relatie moet het natuurlijk wel waard zijn. Wanneer er meer nadelen dan voordelen aan jullie relatie zijn is het misschien verstandig om niet terug samen met je ex te komen. Maar als je denkt dat jullie weer gelukkig samen kunnen zijn, dan moet je er zeker voor vechten!

Actie ondernemen!

De belangrijkste tip na een relatiebreuk is afleiding zoeken. Een yoga klas is een leuke manier om afleiding te zoeken. Bovendien is het ook een goede manier om jezelf van je stress te verlossen, iets dat je in deze tijd goed kunt gebruiken. Ook Zumba is een leuke afleiding. Zumba is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, omdat het een gezonde en leuke manier is om fit te worden. Sporten is een gezonde manier om zelfvertrouwen te krijgen.

Wil je liever geen geld uitgeven aan Zumba of yoga lessen? Een boswandeling is ook een fijne manier om je gedachten te ordenen. Daarnaast krijg je genoeg lichaamsbeweging en is buitenlucht altijd gezond. Nu je extra beweegt, is het ook belangrijk om goed te eten. Probeer genoeg vitaminen binnen te krijgen, zodat je niet ziek wordt naast je liefdesverdriet.

Probeer in de fase dat het slechter gaat tussen jou en je ex niet een vervanging te zoeken. Een rebound relatie gaat vaak mis, bovendien ben je van plan weer terug samen met je ex te komen. Je ex zal jaloers worden en ook een vervanging voor jou gaan zoeken. Dit brengt alleen maar nare gevoelens met zich mee.

Benader je ex voorzichtig. Voer niet meteen heftige gesprekken, bouw alles weer langzaam op. Begin met oppervlakkige praatjes en voer het langzaam op naar een serieus gesprek. Je hebt voor jezelf al bedacht waar de knelpunten in jullie relatie zitten en vertel je ex hoe jullie dit kunnen oplossen. Heeft je ex andere ideeën? Luister daar dan ook naar. Goed communiceren is erg belangrijk in een relatie!

Een boek over terug samen met je ex komen!

Zoek je naar meer tips om weer terug samen met je ex te komen? Neem dan even een kijkje in ons liefdesverdrietacademie waar je tal van cursussen en programma’s zult vinden om je ex terug te kunnen winnen!

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.