Tips Tegen Liefdesverdriet? Ontdek Ze Allemaal Hier!

Door Michelle Van Den Berghe | LIEFDESVERDRIET

Wanneer een relatie ten einde komt kan dit voor één of natuurlijk ook voor beide partijen zorgen voor liefdesverdriet. Liefdesverdriet is een heel naar gevoel waar je het liefste zo snel mogelijk van af wil komen. Tips tegen liefdesverdriet kan je in deze situatie goed gebruiken. Deze tips zijn ook van toepassing wanneer je zelf een einde aan de relatie hebt gemaakt. Ook wanneer het je eigen keuze is en je er volledig achter staat kan liefdesverdriet ontstaan.

Tips tegen liefdesverdriet, waar kan ik ze vinden?

Als je op zoek gaat naar tips tegen liefdesverdriet kan je via internet vele hulpmiddelen vinden. Zo zijn er boeken met tips en zelfs dvd’s om je te helpen om je liefdesverdriet te verwerken en er worden ook tips gegeven om je relatie weer op te kunnen pakken door het terugwinnen van je ex. Hieronder staan wat tips tegen liefdesverdriet beschreven die van toepassing zijn wanneer je elke willekeurige vorm van liefdesverdriet hebt.

Welke tips tegen liefdesverdriet zijn het meest effectief?

Wanneer je liefdesverdriet hebt kan je niet goed helder nadenken over hoe je het beste je normale leven weer op kunt pakken. Als je zelf niet in deze situatie zit heb je een wat meer heldere kijk. Liefdesverdriet zorgt ervoor dat je je erg neerslachtig voelt. Eigenlijk vind je (bijna) niks meer leuk en heb je nergens zin in. Ook werken kan als een grote opgave ervaren worden.

Ten eerste is het van het grootste belang om zo snel mogelijk te proberen je dagelijkse leven weer op te pakken. Wanneer je je normale dagelijkse bezigheden uitvoert krijg je de nodige afleiding. Daarnaast is het aan te raden om tijd vrij te maken voor hobby’s en gezellige bezigheden met vrienden.

Vrienden zullen je met liefde op sleeptouw nemen om je te helpen. Als je met liefdesverdriet thuis blijft zitten en niks onderneemt ben je te veel op jezelf aangewezen en krijg je uiteraard geen afleiding. Je moet de leuke dingen in het leven weer gaan zien en dit gebeurt niet wanneer je alleen thuis blijft zitten.

Na een tijdje zal je merken dat je je weer beter in je vel gaat voelen. Je kan weer gaan genieten van de leuke dingen. Je liefdesverdriet zal steeds meer op de achtergrond komen te liggen en uiteindelijk verdwijnen. Hoe lang dit duurt is natuurlijk per persoon verschillend. De ene persoon zal na een maand al weer prima kunnen functioneren en zijn of haar ex al bijna vergeten zijn.

Een andere persoon zal misschien langer dan een jaar last houden van het liefdesverdriet. Maar wanneer je de tips in acht neemt zal iedereen er uiteindelijk overheen komen. Misschien is er zelfs weer een kans dat de relatie weer op wordt gepakt als beide partijen dat willen. Deze kans is ook groter als je voor jezelf kiest en je normale leven zo snel mogelijk weer oppakt!

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.