Verdriet Na Scheiding Wat Kun Je Eraan Doen?

Door Michelle Van Den Berghe | LIEFDESVERDRIET

Eén op de drie huwelijken strandt. Een flink aantal huwelijken per jaar. Vervelend genoeg hoort jouw huwelijk bij het aantal dat strandt. Een verbroken relatie is erg pijnlijk. Een verbroken huwelijk is echter nog pijnlijker. Naast het feit dat je je geliefde mist, moet je je ook nog eens bezighouden met scheidingspapieren en het verdelen van jullie bezittingen.

Ten eerste is het belangrijk zeker te zijn van het feit dat jullie willen scheiden. Tegenwoordig hebben mensen steeds minder redenen nodig om van iemand te scheiden. Relaties krijgen slechte tijden te verduren. Het is de kunst om over die slechte tijden heen te komen, om in de betere tijden terecht te komen. Zonder dalen zijn er ook geen pieken. Doordat jullie door moeilijke tijden heenkomen, worden jullie alleen maar hechter. Praat met elkaar over jullie frustraties. Schrijf allebei in een brief op wat jullie anders zouden willen zien en hoe dat bereikt zou kunnen worden. Jullie zijn niet voor niets met elkaar getrouwd. Die liefde zit nog in jullie. Het is mogelijk die er weer uit te halen.

Blijf Respect Voor Elkaars Verdriet Na De Scheiding

Zijn jullie er honderd procent van overtuigd dat jullie niet meer verder met elkaar willen? Dan wordt het tijd om alles rond een scheiding te regelen. Probeer geen wraak te nemen, door moeilijk te doen. Een scheiding is voor jullie allebei naar. Je kunt er het beste zo volwassen mogelijk mee omgaan en alles eerlijk verdelen.

Zijn de scheidingspapieren ondertekend en de spullen verdeeld? Dan wordt het tijd om emotioneel te herstellen. Je hebt een deel van je leven met iemand doorgebracht en je verwachtte je hele leven met diegene te delen. Afscheid nemen is erg moeilijk. Je moet afscheid nemen van het idee dat je met iemand voor altijd samen bent. Leg niet de schuld alleen bij jezelf, of alleen bij je partner. Er is iets fout gegaan tussen jullie. Jullie waren niet meer zo hecht als aan het begin van het huwelijk.

Nu breekt de rouwperiode aan. Probeer je dagelijks leven zo normaal mogelijk te houden. Sleep je naar je verplichtingen toe. Door verder te gaan met je leven krijg je meer afleiding, dan door thuis te blijven.

Kijk eens rond naar nieuwe mensen

Ben je na een paar maanden over je grootste verdriet heen? Kijk dan eens rond op datingsites. Veel datingsites zijn bovendien ook nog eens gratis. Niet om je meteen weer op een nieuwe liefde te storten. Maar het is wel een goed idee om daar rond te kijken. Zo kom je erachter dat er nog zoveel mensen zijn die ook een partner zoeken. Je kunt daar gesprekjes beginnen met mensen en kijken of je met iemand een klik hebt. Heb je iemand gevonden waarmee je een klik hebt? Maak dan een afspraakje in bijvoorbeeld een café. Een locatie waar je niet alleen bent met je date. Bovendien zit je niet meteen vast aan een relatie, maar je kunt wel aftasten of er iemand is waarmee je verder zou willen.

Zoek je naar meer informatie over verdriet na scheiding en wat je eraan kunt doen, of wil je liever je ex terugwinnen? Bekijk dan het programma van Michelle Van Den Berghe. Dit programma kun je bestellen in de liefdesverdrietacademie. Je zult hier niet alleen heel veel waardevolle informatie vinden om je relatie terug te krijgen, maar ook over bijv. hoe je het beste kunt communiceren met je partner.

Wie is Michelle van den Berghe

Auteur, Relatie- Exterugcoach Michelle van den Berghe heeft een passie voor het helpen van mensen met relatieproblemen. Door de jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van deze mensen zijn haar tips en adviezen zeer succesvol gebleken.