Advies voor mannen

Een relatiebreuk met een scheiding als gevolg is een zeer stressvolle en emotionele gebeurtenis in uw leven. U hoopt het nooit mee te hoeven maken, maar soms ontstaan er problemen waar u beide niet meer uit kunt komen en is het soms beter gescheiden van elkaar verder te gaan met het leven.

De fases van het verdriet

Hoe een breuk verwerkt wordt is ook mede afhankelijk van wie de stap neemt. Soms gebeurd het dat één van de partners het totaal niet heeft zien aankomen.

De verwerking heeft dan veel meer tijd nodig, want er komen veel meer fases aan te pas. Ongeloof, boosheid en dan verdriet. Wanneer beide partners er naar toe groeien is de fase ongeloof en boosheid wellicht al overgeslagen en als de breuk definitief is moet er alleen nog gerouwd worden om alles een plekje te geven.

Het is algemeen bekend dat mannen anders omgaan met verdriet van een scheiding dan vrouwen. Mannen lijken het sneller te verwerken en weer door te gaan met hun leven.

Dat neemt niet weg dat ze wel degelijk verdriet hebben en dit een plekje moeten geven. Wellicht kunnen de volgende tips een handje helpen.

Praat met iemand

Mannen zullen over het algemeen niet snel emoties tonen. Ze zwijgen vaak over hun gekrenkte gevoelens, waardoor de verwerking langer kan duren. Het is het niet goed gevoelens op te kroppen en er met niemand over te praten.

Dit kan leiden tot lichamelijke klachten. Durf dus over uw gevoelens te praten en doe dit met familie en vrienden. Tenslotte kunnen ze een grote steun voor u zijn waar u op terug kunt vallen. Natuurlijk kunt u hiervoor ook een buitenstaander opzoeken die onpartijdig en neutraal is.

Iemand waar u even lekker bij kunt uithuilen zonder dat bekenden dit komen te weten.

Pas op voor valkuilen zoals overmatig alcoholgebruik en drugs. Uiteraard een avondje uw verdriet verdrinken, en u eens helemaal bezatten, is echt niet erg, maar pas op dat het niet te vaak gaat gebeuren en dat u dingen gaat doen waar u de volgende dag weer spijt van heeft.

Ga dus niet in een dronken bui uw ex lastig vallen, want u maakt hiermee de situatie nog veel moeilijker.

Advies voor mannen

Zit u in een fase van woede, zorg dan dat u deze frustraties en gevoelens ergens op af kunt reageren. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld op een kussen te slaan, maar u kunt ook gaan sporten als uitlaatklep om zo uw energie en woede af te reageren.

Sporten is niet alleen goed voor u, maar bovenal een goede afleiding en u ontmoet weer nieuwe mensen.

Hartzeer vermijden

Trek er weer op uit, maar pas op dat u zich niet hals over kop in een volgende relatie stort. Het is alom bekend dat relaties die ontstaan vlak na een scheiding over het algemeen niet lang stand houden.

U hebt zelf de breuk nog niet verwerkt en bent emotioneel niet uzelf, waardoor een nieuwe relatie in het begin even leuk is voor de afleiding, maar op den duur toch gedoemd is te mislukken. En dan hebt u er nog een relatiebreuk probleem bij gekregen.

U kunt dus veel beter op stap gaan met vrienden die u steunen en voor afleiding zorgen. Dat neemt niet weg dat u gerust een beetje mag flirten, sjansen en versieren, want dit is goed voor uw ego, wat ook weer een positieve bijdrage levert aan het verwerkingsproces.