Als je ex je terug wil

We kennen het allemaal, soms heb je even een break nodig in je relatie. Even uit elkaar gaan kan de manier bij uitstek zijn om te ontdekken wat je precies voelt voor elkaar.

Op die manier kun je dan allebei de tijd nemen om er achter te komen of je het de moeite waard vindt om samen weer verder te gaan, of juist niet.

Heb jij getwijfeld over je relatie of heeft je ex het uit gemaakt? Misschien ben je er wel achter gekomen dat je toch terug wilt met je ex.

 

Stel alles op de proef

Als het voor jou moeilijk is om de afweging te maken (terug met je ex of juist niet) dan kan het een goed idee zijn om alles eens rustig op een rijtje te zetten. Dat kun je doen op verschillende manieren.

Denk bijvoorbeeld aan het maken van een lijstje met alle goede en minder positieve punten aan de relatie die jullie samen hadden.

Denk rustig na en overweeg alle dingen die het voor jou fijn, spannend en aantrekkelijk maakten om samen te zijn. Wees ook realistisch over de minder goede dingen en zet deze punten op een rijtje.

Kom je tot de conclusie dat er meer leuke dingen dan minder leuke dingen waren? Dan kan het tijd zijn om de stap te zetten en te bekijken of je terug kunt komen bij je ex.

Of jullie nou wel of geen contact meer hebben, het zetten van de eerste stap naar een hereniging kan moeilijk en beangstigend zijn. Als voor jou blijkt dat je hem of haar mist dan ben je het aan jezelf verplicht om alles in het werk te stellen om weer terug te komen bij je ex.

Schrijf een brief

Maak gebruik van de sterke en minder sterke punten die je eerder op een rijtje hebt gezet en schrijf bijvoorbeeld een brief aan je ex. Hiermee kun je jouw boodschap duidelijk over brengen en heeft jouw ex alle tijd om alles eens rustig te lezen en te overwegen.

Als je het aandurft kun je natuurlijk ook een berichtje sturen waarmee je aangeeft dat je jouw ex wel weer eens zou willen zien om met elkaar te praten. Als jullie bij elkaar zijn kan het moeilijk zijn om goed uit je woorden te komen, maar heb je wel het voordeel dat je de reactie van je ex direct ziet.

Als jij terug wilt komen bij je ex is het misschien wel tijd om gebruik te maken van de hulp die je kunt krijgen bij het zetten van de stap terug naar een relatie met elkaar. Die hulp is er en met dit steuntje in de rug wordt het een stuk minder stressvol om weer bij elkaar te komen en te kunnen praten met elkaar.

Terug met je ex zijn betekent ook dat jullie sterke en minder sterke punten zullen moeten accepteren. Het succes van een goede relatie is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect.

Als jij voor jezelf zeker weet dat je terug wilt naar je ex dan zijn wij er voor je om je op weg te helpen naar een nieuwe start van jullie relatie.

 

Als je ex je terug wil – nog meer tips

Als u meer informatie wilt, kunt u een kijkje nemen in de boeken die we onderaan deze pagina presenteren. Daar vindt u veel nuttige tips tegen liefdesverdriet.