De relatie prikkelen en stimuleren

Hebt u besloten de ingeslapen relatie te prikkelen en te stimuleren en er een nieuwe draai aan te geven deze weer levendig te maken? Kijkt u dan wat u allemaal kunt ondernemen.

Als eerste moet u proberen te vermijden uw alledaagse leven te zien als gezellig en knus de tijd met elkaar doorbrengen. Houdt ermee op om enkel samen voor de televisie te zitten of achter een boek of tijdschrift. Praat met elkaar. Vertel elkaar wat je die dag allemaal hebt gedaan.

Communiceer met uw partner

Wanneer u uw partner niets vertelt kan hij niet weten of uw dag goed of slecht is verlopen. Vertel hoe u zich voelt. En u toont natuurlijk ook  interesse naar wat uw partner die dag heeft gedaan.

Overleg met elkaar wat u morgenavond of in het komende weekend kunt gaan ondernemen. Bent u lang niet in de bioscoop of het theater geweest? Zoek dan  op het internet wat er te doen is in het theater of welke film er draait in de bioscoop.

Ga gezellig samen ergens een hapje eten en daarna nog ergens een cocktail drinken. Werkt het weer misschien mee voor een sportief fietstochtje? Wat let u, neem een kleine koeltas, vul de picknickmand en ga fietsen. Zoek een leuk plekje op waar u samen kunt genieten van uw picknick uitje.

Bent u voetbalfan of wellicht fan van een andere sport? Ga dan samen naar een wedstrijd kijken. Gaat u in ieder geval een weekend weg. Voor een rafting tochtje op de rivier of paragliding in de lucht, boek een welness weekend of ga een paar dagen naar de camping. Zoek iets op waaraan u beide veel plezier zult beleven.

Een reis voor twee personen is ook mogelijk met kinderen

U bent van mening dat u dit soort dingen niet kunt gaan doen vanwege de kinderen? Mis! Opa en oma zullen zich er zeker op verheugen een heel weekend voor uw kinderen te zorgen. Of laat ze overnachten bij een vriendje of vriendinnetje. Er zijn mogelijkheden die u de vrijheid geven dit te doen. Wees creatief.

Hebt u geen kinderen? Dan kunt u zelfs een spontane overnachting in overweging nemen. Daarvoor hoeft u niet gelijk honderden kilometers te rijden. Het gaat erom dat u even uit de alledaagse sleur kunt ontsnappen. Dat kan ook in een hotel niet ver bij u vandaan.

Tevens moet u proberen, regelmatig een vrije avond voor jullie samen in te stellen, waarin u met zijn tweeën iets kunt gaan ondernemen. Dat kan zijn voor een wandelingetje, voor een potje bowlen, een avondje naar de sauna en het zwembad of wat dan ook.

De relatie prikkelen en stimuleren

Doe iets moois samen

Belangrijk is dat u de dagelijkse sleur, bestaand uit de bank, de televisie en aan het ontsnappen om iets te doen doorbreekt en samen iets onderneemt waar u beide plezier aan beleefd.

Aanvullend kunt u ergens een verwenavond invoeren. Afwisselend is dan één van jullie verantwoordelijk voor deze avond. De bedoeling is dat de avond bestaat uit dingen waarbij de ander zich prettig voelt. Laat uw gedachten er eens over gaan, hoe u uw partner kunt verwennen als het aan u ligt en geef vorm aan de avond. Begin met het lievelingseten?

Of ga naar voor een bioscoop bezoek met aansluitend gezellig wat winkeltjes kijken? Een gemoedelijke rustige avond met een boek op de bank? Een fietstocht naar de kroeg? Een ontspanningsmassage? Probeer uit te vinden waarmee u uw partner blij kunt maken. Belangrijk is in ieder geval dat uw partner zich er prettig bij voelt.

Daarbij wordt ook het gevoel gecreëerd dat u iets aan uw partner geeft. Tenslotte bestaat een relatie uit geven en nemen. En wanneer u dan aan de beurt bent verwend te worden, verwacht u natuurlijk datzelfde ook van uw geliefde.

Wanneer het u lukt regelmatig zulke avondjes in te stellen en zo af en toe de dagelijkse sleur kunt doorbreken, zult u merken dat uw relatie weer levendiger wordt en uw liefde voor elkaar weer aanwakkert.

Hebt u ideeën of suggesties waarvan u van mening bent dat deze werken?  Schrijft u ons dan of mail. Misschien helpen uw tips ook bij andere mensen waarvan de relatie geprikkeld en gestimuleerd dient te worden.