Denk rustig aan uw ex…

Experts hebben allen hun eigen visie over welke strategie u dient toe te passen in geval van liefdesverdriet. De waarheid is dat een echte remedie niet bestaat. Ieder mens is verschillend en heeft zijn eigen geschiedenis en achtergrond en zal dus ook anders met zijn problemen omgaan.

Daarom bieden wij u hieronder een aanbod aan mogelijke oplossingen die worden aanbevolen door verschillende wetenschappers, auteurs en experts.

Strategie voor het omgaan met liefdesverdriet

Professor Wegner, docent aan de Universiteit van Harvard heeft zelfs zijn eigen strategie samengesteld met betrekking tot hoe men met liefdesverdriet dient om te gaan. Wegner verkondigt in zijn studie dat, in tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, men zeker en vast nooit moet ophouden met aan de andere persoon te denken.

Volgens Wegner leidt het zich weerhouden van de gedachten aan zijn/haar ex enkel daartoe de Vuurzee van het liefdesverdriet te blijven aanwakkeren waarbij de pijn steeds langer in stand wordt gehouden.

Hij ondersteunt deze theorie met een studie waaraan 70 jonge mannen en vrouwen deelnamen.

Denk rustig aan uw ex…

Het testresultaat

Hij stelde vast dat diegenen die de pijnlijke herinneringen aan hun ex-partner willen verdringen en onderdrukken zich meestal niet kunnen verzoenen met de gedachte dat de ex-partner daadwerkelijk uit hun leven is verdwenen.

Indien de gedachten aan zijn/ haar ex opwelden, reageerde hun lichaam alsof het de eerste maal was dat het met deze gevoelens werd geconfronteerd. Wanneer emoties telkens weer zulke extreme vormen aannemen, alsof was het de eerste keer, is dit niet bevorderlijk voor het genezingsproces.

Het voorstel van de professor

De professor stelt voor dat indien men zijn ex-partner niet uit zijn gedachten kan wegcijferen, men rustig aan hem of haar kan blijven denken. Daardoor zou de pijn met de tijd wegebben. Dat wil niet zeggen dat men de ganse dag in bed moet liggen aan zijn/ haar ex te denken en de pijn dient te verdrinken met alcohol. Er zijn zat dingen die men kan ondernemen om weer in het alledaagse ritme te hervallen.

Een andere strategie is: inzet voor een ander. Hoe dit functioneert, kan u nalezen op de volgende pagina: “Inzet voor een ander“.