Denkt u rustig aan uw ex

Er zijn vele deskundigen die u, wanneer het daarom gaat, een passende strategie aan kunnen bevelen. Toch staat ongetwijfeld vast dat die ene strategie helemaal niet bestaat. Daarvoor is ieder mens anders. Een ieder beleeft de verschillende dingen op een andere manier en gaat anders om met bepaalde problemen.

Daarom willen we een aantal verschillende strategieën opnoemen die door diverse wetenschappers, boekschrijvers en experts aanbevolen worden.

Professor Wegner, professor aan de Harvard universiteit, heeft zijn eigen strategie met betrekking tot het thema ‘omgaan met liefdesverdriet’ opgesteld.

Denkt u rustig aan uw ex - Liefdesverdriet.net
Wegner zegt naar aanleiding van zijn onderzoek dat men in tegenstelling tot wat de langlopende adviezen aangeven, we niet moeten ophouden aan de andere persoon te denken.

De pijnlijke gedachten niet onderdrukken

De algemene denkwijze en het verdringen van de gedachte aan de ander, zorgt er alleen maar voor dat het vuur van het liefdesverdriet wordt aangewakkerd en de pijn blijft. Hij weerlegt deze theorie met een onderzoek, welke hij in de jaren 70 onder verschillende mannen en vrouwen heeft gehouden.

Daarbij heeft hij uitgevonden, dat bij iedere vrijwilliger die meedeed aan het onderzoek en die probeerde de pijnlijke herinneringen aan de ex partner te onderdrukken en te verdringen, het consequent mislukte de gedachten los te laten, waardoor de ex partner ook daadwerkelijk uit het leven zou verdwijnen.

Iedere keer wanneer de gedachte naar boven kwam reageerde het lichaam op zo’n wijze dat het leek alsof het de eerste keer was dat men hiermee te maken had. Wanneer de pijn steeds opnieuw zo hevig is alsof het voor de eerste keer op komt zetten, is dit niet bevorderlijk om het liefdesverdriet te overwinnen.

Advies van professor Wegner

Wanneer men de ex niet uit het hoofd kan krijgen, stelt de professor voor er rustig verder over na te denken, terwijl daardoor op den duur het verdriet wel afneemt. Dit betekent echter niet dat men de hele dag in bed moet blijven liggen om aan de ex te denken en het verdriet met alcohol weg te spoelen.

In plaats daarvan zijn er tal van andere dingen die men kan doen om het leven weer in het gareel te krijgen. Een andere strategie is: Aandacht voor anderen. Hoe dit werkt kun u lezen en ervaren op de site aandacht voor anderen.