Eerste stappen om liefdesverdriet te genezen

Probeer te begrijpen waarom u ongelukkig bent. Begrijp dat alles een reden heeft. Wanneer precies voelt u zich ongelukkig?

Probeer niet uit te vissen wier schuld het was – iedereen, maakt soms al eens een fout. Maak u hierover geen zorgen.

Ontspannen en tot rust komen

Doe iets rustig en ontspannend om u beter te voelen. Neem een warm bad, mediteer of lees een boek. Dat is volledig OK. Binnen een uurtje of twee, of wanneer u zich daartoe in staat voelt, kan u nagaan of u daartoe in staat bent de gevoelens van de andere persoon te aanvaarden.

Wanneer u dit bent, ga dan een stapje verder. Bel hem/haar op, laat een berichtje of doe eender wat uw gevoel u hieromtrent ingeeft. Misschien wil de betrokken persoon u niet horen of zien, maar het is aan u om de eerste stap te zetten.

Ook wanneer de betrokkene u afwijst zal u zich met betrekking tot uw gevoelens beter voelen. Ga verder met uw leven.

Werkte het ondanks alle inspanningen niet tussen u en uw ex, dan moet u naar de toekomst kijken. Wanneer u het gevoel hebt uw hart opnieuw te kunnen openen, zoek dan een nieuwe partner. Lach! Lachen helpt erbij zich beter te voelen.

Spreek af met goede vrienden en maak met hen plezier. U zult zich herinneren hoe goed het leven was, ook zonder uw ex en het zal u weer goed gaan.

De 2 jaar durende regel

Denk steeds aan de 2-jaar regel. Het duurt 2 jaar om een nieuw beroep te leren of zich in een nieuwe stad in te burgeren. En het duurt ook net 2 jaar om een werkelijk gebroken hart te herstellen.

Wij willen u met deze raadgever naar best vermogen helpen en u een hand reiken die u zou moeten verlichten en u zou moeten in staat stellen zo vlug mogelijk te hertellen van uw hartenpijn.