Gebroken hart na een one-night stand

Na een avondje stappen hebt u de vlinders in uw buik van de man waarmee u de hele avond bent opgetrokken. U hebt fijn met hem gepraat, hij was open en eerlijk, u hebt gedanst en hij heeft u nog uitgenodigd thuis een afzakkertje te komen drinken.

U hebt dit aanbod zeker niet afgeslagen, want u voelde de kriebels en de verliefdheid al op komen zetten. Zou dit dan de ware liefde voor u gaan worden.

Zo gezegd zo gedaan, van het één kwam het ander en u bent bij hem blijven slapen, iets wat u normaal nooit gelijk een eerste avond zou doen.

Helaas komt u er na een aantal dagen achter dat het voor de ander niets meer betekende dan eenmalig plezier hebben, de zogeheten one-night stand ook wel BOB (Bed Ontbijt Buiten) genaamd. Daar zit u dan met een vervelende nasmaak en uw hart heeft verdriet van dit uitstapje, aangezien u er veel meer van had verwacht.

Je moet proberen je hartzeer te overwinnen

Hoe ellendig u zich ook voelt, blijf er niet te lang bij stil staan. U mag gerust een aantal dagen verdriet hebben en uw boosheid uiten naar de ander, maar probeer het daarna achter u te laten.

Bedenk dat die ander uw liefde niet waard is, hij zich vast nog niet wil binden, niet verliefd is en hierdoor een relatie geen kans van slagen heeft. Praat erover met vrienden of iemand die u kunt vertrouwen en vertel wat u hebt gedaan en hoe u zich hierbij voelt.

Schrijf desnoods uw gevoelens op papier en vraag u simpele dingen af zoals onder andere of het pijn doet, ja en of dit het einde van de wereld is, welnee!

Probeer jezelf af te leiden

Koop iets leuks voor u zelf, gewoon om u zelf een beetje op te beuren en op te vrolijken. Koop bijvoorbeeld een nieuw kledingstuk of die geweldige schoenen waar u tot nu toe altijd voorbij hebt weten te lopen.

Of eet een flink stuk chocolade zonder even aan de lijn te denken. Het helpt om het verdriet sneller een plekje te geven. Trek erop uit, maak een lange wandeling in de natuur. De buitenlucht zal u goed doen, want de wind blaast uw hoofd leeg, zodat u weer helder kunt denken.

Ga de ander vooral niet bellen of sms’en, denk aan uw trots! Het is duidelijk dat de ander puur een one-night stand wilde, niets meer en niets minder. Ga dus niet aan hem trekken of uzelf kwetsbaar opstellen.

Dit werkt tegen u, een relatie en de verliefdheid moet tenslotte van 2 kanten tot stand komen. Afgewezen worden is niet leuk, want je ego krijgt een enorme deuk. Probeer te werken aan je eigen liefde, geloof in jezelf en verdrink niet in zelfmedelijden.

Doe iets wat je leuk vindt

Ga de week erna gewoon opnieuw doen wat u leuk vindt en komt u de ander tegen, negeer hem of haar dan gewoon en laat u niet verleiden opnieuw het gevoel van opwinding te krijgen. U weet, het houdt geen stand.

Maak plezier en laat de ander zien dat u niet alleen plezier kunt maken met hem of haar, maar ook met andere nieuwe mensen. Wellicht krijgt de ander zelf wel een steek van jaloezie, maar dat zult u snel genoeg merken.

Maak met uzelf duidelijke afspraken om het niet nog eens te laten gebeuren, tenzij u wel behoefte hebt aan samen genieten, maar niet aan een relatie. Dan wordt het een ander verhaal. U weet natuurlijk nooit van te voren of iemand uit is op een one night stand of een relatie.

Het is ook niet echt verstandig dit direct op de man af te vragen, want vaak moeten relaties ook groeien en het kan op deze manier mensen afschrikken. Toch kunt u wel aangeven wat u wilt en is dat geen one night stand, probeer dan wat afstand te houden. U merkt ook snel genoeg wat de ander wel of niet wil.

Tenslotte, een relatie dient van beide kanten te komen, dit geldt ook voor de one night stand!