Geloof in u zelf

Zolang uw relatie leuk, gezellig en gelukkig verloopt, is er niets aan de hand. Maar het kan ook gebeuren dat een relatie nare dingen met zich meebrengt, waardoor u uw eigen identiteit begint kwijt te raken.

Een voorbeeld hiervan is dat u graag wilt dat de partner gelukkig is en u hier alles aan gaat doen op een zodanige wijze dat u niet meer zich zelf bent. Dit gaat op den duur fout, want als regel geldt vrijwel altijd wanneer u het beste uit uzelf haalt, u ook het beste uit de relatie haalt.

Geloof je in jezelf

Blijf daarom uzelf ontwikkelen, geloof in uzelf en u kunnen, weet waar u voor staat, wat verwacht u van de partner en probeer elkaars wensen te respecteren. Ga niet direct vooruit denken hoe het over 10 jaar zal zijn, maar werk aan alles wat nu op uw pad komt in voor en tegenspoed.

Neem de tijd en bouw de relatie op. Wanneer dan toch een kink in de kabel komt en u besluit samen onafhankelijk een andere weg in te slaan, betrek dan niet alle schuld op u zelf, blijf positief denken en geloof in u zelf.

Het is vaak moeilijk, omdat teleurstellingen in het leven nu eenmaal bij veel mensen een mistroostend en depressief gevoel geven. Het lijkt alsof men heeft gefaald en men voelt zich vaak schuldig of raakt het vertrouwen in anderen kwijt.

Praat met mensen die je vertrouwt

Probeer hierover te praten met vrienden of familieleden. Uit uw gevoelens van verdriet en schuld aan anderen. Het is algemeen bekend dat mensen die blijven rondlopen met opgekropte gevoelens zich nog geïsoleerder en ongelukkiger voelen, dan mensen die hierover met andere praten.

Wanneer u de problemen deelt met anderen, hebt u het gevoel er niet alleen voor te staan, immers gedeelde smart is halve smart, wat er tevens voor zorgt dat u sneller weer positief in het leven staat en gelooft in uzelf.

Als u liever uw problemen niet bespreekt met bekende personen, omdat u het gevoel krijgt dat ze u niet begrijpen, zoek dan professionele hulp van iemand die verder bij u vandaan staat. Bijvoorbeeld een psycholoog.

Geloof in u zelf

Verbeter uw situatie stap voor stap

Schrijf op wat uw pluspunten zijn en vraag aan vrienden of familie welke kwaliteiten en goede eigenschappen zij in u waarderen. Kijk naar anderen en hoe zij met de dingen om gaan en in het leven staan. Probeer stap voor stap uw eigen pluspunten te ontwikkelen en uit te voeren.

Schrijf daarbij steeds op wat u hiervoor heeft gedaan en ondernomen. Leg de lat voor uzelf niet te hoog en komen negatieve gedachten naar boven, schrijf deze dan ook op om zo uw hoofd met deze gedachten te legen.

Wanneer u deze negativiteit hebt opgeschreven moet u ook echt dat rottige gevoel aan de kant proberen te schuiven. Besef dat niemand perfect is en dan iedereen fouten mag maken.

Tenslotte; vul uw eigen leven in, laat anderen niet bepalen wie u bent, want wanneer u uzelf bent hoeft u zich ook niet meer te verdedigen of te verontschuldigen.

Geef uw verdriet een plekje, gebruik uw energie voor het aanpakken van uw valkuilen en wees er trots op wanneer u deze overwint. U krijgt meer zelfvertrouwen en het geloof in uzelf terug. Dit geeft u tevens een vrij gevoel, waardoor u gelukkiger en zekerder in het leven zult staan!