Hulp bij verbroken relaties

Wanneer een langdurige relatie stuk loopt is het moeilijk opnieuw te moeten beginnen. Het is vaak een enorme aanslag op uw vertrouwen en op de zekerheden die er ineens niet meer zijn.

U verliest het huis, het toekomstperspectief en degene met wie u wellicht al heel wat jaartjes lief en leed hebt gedeeld. Een breuk of scheiding kan vele soorten gevoelens en emoties met zich mee brengen.

Het leven gaat verder

U voelt zich eenzaam en verlaten, maar tegelijk ook boos, machteloos, verdrietig en verward. Na een poosje gehoor te hebben gegeven aan allerlei stemmingen komt er een moment dat u toch weer door moet gaan met uw leven. Bij de één gaat dit vrij makkelijk, maar bij de ander kan dit problemen geven.

Wanneer u er niet alleen uit kunt komen, is het zeer verstandig om hulp te gaan zoeken. Er zijn zat mogelijkheden die u helpen uw leven weer op de rails te krijgen.

Neem in eerste instantie de tijd om uw hart te helen. Rol niet gelijk  in een volgende relatie, want op deze manier kunt u niet verwerken wat er is gebeurd.

Hulp bij verbroken relaties - Liefdesverdriet.net

Ook het erop los leven is niet echt de oplossing. Mensen die genoeg de tijd nemen bloeien vanzelf na een bepaalde periode weer op, anderen die geen tijd nemen het verdriet te verwerken zullen altijd de ellende met zich mee blijven dragen.

Daarom geldt wanneer u de tijd neemt uw hart te helen, wordt deze sterker en op den duur is de pijn voorbij en zult u weer het geluk gaan vinden.

Negeer je gevoelens niet

Belangrijk is dus het zoeken van hulp. Stop uw gevoelens niet weg, maar praat erover met vrienden of familie. Het kan ook helpen door lotgenoten op te zoeken, tenslotte hebben zij hetzelfde mee gemaakt en voelen zij maar al te goed wat u nu door maakt.

Zorg ervoor dat u niet constant over hetzelfde blijft praten, dit kan averechts werken bij vrienden. Als ze voor u open staan en u willen helpen, dan doen ze dat ook echt wel en hoeft u het niet steeds opnieuw te herhalen.

U zult ook moeten erkennen dat de relatie voorbij is en de relatie los moeten laten. Rouw hierom en op een gegeven moment kunt u terug denken aan de mooie dingen en momenten die u met u ex partner hebt mogen beleven.

Het opschrijven van al uw gevoelens kan ook helpen bij het verwerken van de verbroken relatie. Dit kunt u doen in bijvoorbeeld een dagboek en deze dagelijks bijhouden, maar u kunt ook met lotgenoten gaan schrijven en elkaar hiermee steunen, tips en adviezen geven en ontvangen

Praat met iemand die uw situatie begrijpt

Zoek bij voorkeur iemand bij wie de rouwperiode al achter de rug is, want wanneer u beide in hetzelfde schuitje zit, kan het gebeuren dat de situatie niet verbetert, maar eerder verslechtert, omdat u allebei op die momenten zwelgt in zelfmedelijden.

Sta open voor leuke dingen, koop iets nieuws, ga op een club en verander iets aan uzelf. Bedenk wat belangrijk is in uw leven, sta open voor anderen en zoek geen dingen en plaatsen op die u teveel aan u ex doen herinneren.

Wanneer dit allemaal niet werkt en u echt blijft denken hier nooit meer uit te komen dan wordt het tijd om professionele hulp in te schakelen. Een psycholoog waarmee u een vertrouwensband op gaat bouwen, waar u uw hart kunt luchten en die u probeert door de moeilijke periode heen te helpen op een verantwoorde wijze is dan een oplossing.

U zult moeten toegeven dat er iets moet gebeuren. Blijf vooral niet rondlopen met de ellende, want wordt er niets aangedaan, dan wordt het alleen maar erger. Vergeet vooral niet dat u echt niet alleen bent en wanneer u geholpen wordt ook voor u het geluk weer komt!