Liefdesverdriet verdringen

Uw partner heeft zich van u gescheiden. Ofwel was dit een totale verassing voor u ofwel is dit besluit gevallen na menig gesprek tussen u beiden. Mopperen is niet echt uw ding. U laten onderdrukken door de scheiding en de afgelopen elatie ook niet?

U rent er op los. Niet eenzaam zijn… Niet één enkele avond alleen in uw woning vertoeven.

Leid jezelf af

U stort u in avond- en vrijetijdsactiviteiten. Overuren? Geen probleem. Daarna sporten.

Vlak daarna naar huis, douchen en omkleden en dan onmiddellijk weer verder. Wanneer het maar kan gaat u naar een feestje, maakt u discotheken en clubs onveilig.

U meldt u aan op vrijgezellensites en chat er tot in de vroege uurtjes op los met om het even wie.

Liefdesverdriet verdringen - Liefdesverdriet.net

Voor een poosje kan dit leuk zijn, na verloop van tijd is dit eerder ongezond. Bovendien worden uw angsten en ontgoochelingen niet kleiner door ze in de vergetelheid te dringen. Ergens is het tijdstip aangebroken waar het verleden u inhaalt.

In het ongunstigste geval gebeurt dit wanneer u al een nieuwe relatie bent aangegaan. Dan wordt uw nieuwe relatie vergald door onverwerkte problemen uit het verleden. Dat zou deze prille liefde kunnen schaden.

Zou het niet beter zijn zich eerder vandaag nog met uw kommer en kwel bezig te houden? Deze te ondervragen en te verwerken. Trachten te ontdekken, welke fouten er werden gemaakt zodat u kunt proberen deze in de toekomst te vermijden.

Niet dat u in een nieuwe relatie geen andere fouten zult maken, maar u kunt zo op zijn minst proberen te vermijden dezelfde fouten te maken.

Boeken helpen bij liefdesverdriet

Op deze site stellen wij u o.a. enkele boeken voor die handelen over het thema scheiding, het verwezenlijken ervan, evenals een waaier van onderwerpen met betrekking tot het overwinnen van een scheiding. U schaft zich deze best aan. Indien een boek u écht heeft bevallen en geholpen, laat ons dit dan weten door middel van een kort e-mail berichtje.