Bent u iemand die probeert uw liefdesverdriet te verwerken?

Uw relatie is voorbij. Na lang praten en overleggen met uw partner kwam het tot een scheiding. Wanneer de scheiding van u is uitgegaan, hebt u de stap vast weloverwogen genomen.

Daarmee hebt u het voordeel om niet plotseling voor deze beslissing gesteld te worden.

Maar ook in dit geval, voelt u zich totaal niet prettig. Tenslotte hebt u een relatie beëindigt die heel wat jaartjes heeft geduurd. Iets beëindigt dat niet altijd slecht is geweest.

Wanneer de scheiding van uw partner uit zou gaan, zou deze misschien bij u wel volledig onverwacht zijn gekomen. In dat geval valt u emotioneel in een gat.

Welke van beide gevallen u dan ook overkomen is, u bent het er over eens dat er geen korte en snelle manier is om uw liefdesverdriet te doen stoppen. U krijgt niets binnen, maar praat wel met familie en vrienden.

Bent u iemand die probeert uw liefdesverdriet te verwerken?

Schaamt u zich niet voor uw tranen en uw woede om uw ex. U vecht mentaal tegen deze relatie en probeert uit te vinden welke fout er is gemaakt. Hoe heeft het tot een scheiding kunnen komen.

Met andere woorden, u streeft ernaar om uw leven weer op de rails te krijgen. Daarbij weet u ook dat er ooit weer gelukkige tijden gaan komen.

Je zult weer gelukkig zijn

U hoort vast in deze tijden dingen zoals ‘het leven gaat verder’, ‘het komt wel goed’, ‘achter de wolken schijnt de zon’ of ‘aan het eind van de tunnel zal het licht snel weer gaan branden’.

Ook wanneer deze gezegden u momenteel niet echt verder helpen, moet u wel vertrouwen hebben in u zelf. Op dit moment ziet alles er grijs en grauw uit en ook de donkere wolken geven een trieste aanblik.

Maar achter de wolken ziet alles er zonniger uit en word u weer gelukkig, zodat u opnieuw van het leven kunt gaan genieten. En ook een nieuwe relatie behoort dan wellicht tot de mogelijkheden.

Eerst moet u de tranenregen doorlopen om achter de wolken te kunnen komen. Gebruik de tijd en probeer het evenwicht uit het verleden weer terug te vinden. Later kunt u erover nadenken welke verwachtingen u stelt aan een eventuele nieuwe partner en een nieuwe relatie.

Gunt u zich ook eens iets extra’s en beloon u zelf. Men zegt ook wel ‘dat is balsem voor de ziel’. Ook dat is belangrijk het liefdesverdriet snel te kunnen verwerken. Erken dat u ook zonder uw partner kunt leven.

Tips en geruststellende dingen

Op de volgende site vind u wat kleine tips en troostende dingen waarmee u zich kunt belonen of waar u enkel iets goeds mee kunt doen.

En vergeet niet: De tijd heelt alle wonden. Ook bij u!