Ontsnappen aan liefdesverdriet

Er bestaat geen gouden regel hoe u het beste om kunt gaan met liefdesverdriet. Ieder mens reageert hier anders op en verwerkt dit op zijn eigen manier. Vrouwen verwerken het anders dan mannen en oudere mensen weer anders dan jongeren.

U kunt niet verwachten dat de tranen die u hebt om een partner zijn sporen niet bij u achter zal laten. U hoeft het niet onopgemerkt te laten gebeuren en zich al helemaal niet te schamen over het verdriet dat u hebt tijdens en na de liefdesbreuk. Vrienden en familie mogen gerust merken en weten wanneer het niet goed met u gaat.
Ontsnappen aan liefdesverdriet

Strategieën tegen liefdesverdriet

De volgende strategieën kunt u opvolgen om uw liefdesverdriet te verwerken.

  1. Alles wat in de woning aan u ex partner doet denken en wat van hem of haar is gaat u verzamelen en in dozen doen. Berg het op in de kelder of houd het in gedachten. Het is verstandig de ex partner hierover te informeren, zodat hij of zij de spullen op kan halen. Geef hem hiervoor ruim de tijd. Komt hij niet dan kunt u vervolgens de spullen aan iemand cadeau doen of deze gewoon weggooien.
  2. Breng wat veranderingen in uw omgeving aan. Een nieuw behangetje of ander kleurtje verf doet wonderen. Ruim de woning op en koop een aantal nieuwe meubelstukken.
  3. Het besluit om te verhuizen naar een andere woning, huis of wellicht een geheel andere stad, kunt u het beste nog een tijdje uitstellen. Zo’n grote, verstrekkende beslissing is erg moeilijk om op dit moment, in deze toestand, objectief te nemen. Het is raadzaam voordat u gaat verhuizen vast op zoek te gaan naar een baan in die omgeving. In onze huidige tijd is het lang zo makkelijk niet meer om aan een nieuwe baan te komen. Wacht het dus nog even af, u kunt er best een paar weken of maanden over nadenken en dan alsnog het besluit nemen om te vertrekken naar die andere stad.
  4. Geef u zelf een nieuw uiterlijk met daarbij een geheel nieuw kapsel. Misschien wilde u al langer eens iets anders met uw haar, maar durfde u het nooit aan of wellicht had uw partner er wel iets op tegen. Nu hebt u de kans om met uw kapper te overleggen welk kapsel het beste bij u past. Laat u goed adviseren en niet gelijk drastisch de lange haren kort knippen, maar zoek een middenweg of zoek desnoods eens een andere kapper uit.
  5. Probeer ook eens een andere kledingstijl uit. De tijd is nu gekomen om een nieuwe weg in te slaan wat betreft uw kleding en de kleuren. Laat u informeren over de trendy kleuren die bij u passen en wat de mogelijkheden zijn.
  6. Wilt u graag een paar kilootjes kwijt? Meldt u dan aan bij de plaatselijke sportschool, ga zwemmen, fietsen of joggen op een rustig tempo. Probeer eens totaal iets anders uit zoals Tai-Chi of Qi Gong. Verbindt u niet gelijk langdurig aan één sport, maar probeer uit waaraan u het meeste plezier gaat beleven.
  7. Hebt u altijd al graag eens willen skiën tijdens een wintersport vakantie of wellicht een wereldreis willen maken? Maar was uw partner daar misschien op tegen? Dan is nu de tijd gekomen om deze langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan.

Ze hebben zeker tijd nodig

U moet zich wel bij al deze voorgenomen activiteiten realiseren en niet vergeten dat het tijd nodig heeft om uw liefdesverdriet te verwerken. U moet proberen goed over het verleden na te denken en wanneer u deze periode af kunt afsluiten, kunt u weer beginnen en verder gaan met uw leven.

Liefdesverdriet overleven we altijd weer. De vraag is alleen hoe we ermee omgaan.