Partnerschap in het dagelijks leven

Tijdens de periode dat men elkaar leert kennen, brengt dit een gelukkige tijd met zich mee. Na het werk snel naar huis, douchen, omkleden en gelijk weer weg, om de avond samen door te brengen.

Bioscoop, discotheek, wandelen, uit eten en ga zo maar door. Midden in de nacht naar bed, weinig slapen en weer aan het werk. Energie voor tien en uw lichaam wordt overspoeld van gelukzaligheid. Alles lijkt makkelijk en eenvoudig, het gras is groener en zon schijnt nog feller.

Het dagelijks leven neemt een hoge vlucht

Na verloop van tijd gaan jullie samen wonen. Het huis wordt ingericht en uw gezamenlijke leven is begonnen. Familie verplichtingen, het bezoeken van vrienden en kennissen, vakanties, beroepsmatige  verplichtingen en nog veel meer. In de loop der jaren is de relatie een beetje ingedut en is de spanning verdwenen.

Terwijl u vroeger vol energie zat en er samen ’s avonds nog op uit trok om dingen te ondernemen, zit u vandaag de dag futloos onderuit gezakt op de bank voor de televisie. Hoe heeft het zo ver kunnen komen een waarom is niemand deze verandering opgevallen en heeft niemand gemerkt dat de sleur erin is geslopen?

De routine heeft het overgenomen

In het begin van jullie relatie was alles buitengewoon en fantastisch. Nu is het allemaal heel normaal geworden. Vroeger was alles nieuw en opwindend, vandaag de dag verlopen de dingen volgens een geregeld en vast patroon. U weet precies hoe uw partner reageert op iets, wat hij wel en niet wil doen en waar hij wel en niet van houdt. Voorheen waren er nog cadeautjes en complimentjes, tegenwoordig is dit eerder een uitzondering.

Waarom?

Een mogelijkheid om dit op te lossen zou een scheiding kunnen zijn. Deze weg wordt door veel mensen genomen, die niet bereidt zijn of de kracht er niet voor hebben iets anders uit te proberen. Hopelijk leert men nieuwe mensen kennen, zodat alles weer nieuw en spannend gaat worden. Fout. Het is wellicht nieuw, maar op den duur niet beter, het is alleen anders.

Hetzelfde heeft u met uw huidige partner meegemaakt. Sindsdien is er veel tijd overheen gegaan en met een nieuwe partner zal het weer zo gaan. Uiteindelijk is ook hier dan alles niet meer nieuw en spannend, maar alledaags geworden.

Een andere mogelijkheid is om uw relatie weer temperamentvol te maken. Samen kunt u ervoor zorgen dat uw liefdesleven weer spannend en opwindend wordt.

Partnerschap in het dagelijks leven

Stimuleer uw relatie

Bedenk wat u kunt doen en kunt ondernemen om dit te bereiken. U vindt op deze website, ook op de site ‘De relatie prikkelen en stimuleren’ vele uitlatingen, opmerkingen, tips en ideeën wat u zelf kunt ondernemen.

Voorwaarde is echter, dat u dit beide ook echt wilt. Het werkt absoluut niet wanneer uw partner zich hier tegen verzet. Praat onder andere met elkaar. Wanneer u het dan eens bent geworden met elkaar, dat er iets moet gebeuren, zult u zeker iets vinden wat u aanspreekt en wat u verder zal helpen.