Relatieproblemen

Elke relatie kent op zijn tijd weleens wat problemen. Het zijn de ups en downs die horen bij het leven. Soms houdt het de relatie ook goed en gezond, want na een ruzie hebt u weer wat goed te maken en meestal lossen de problemen na verloop van tijd wel weer op.

Is dit echter niet het geval dan zult u hier aan moeten gaan werken en eventueel hulp inschakelen, want bedenk dat een relatie in stand wordt gehouden door geduld en toewijding van beide partners.

Wanneer en waardoor kunnen relatieproblemen ontstaan.

Als de partner weinig aandacht krijgt en nooit eens een complimentje mag ontvangen over bijvoorbeeld het eten of hoe hij of zij eruit ziet dan kan dit een gevoel van jaloezie oproepen. De één kan gaan denken
dat er een ander in het spel is.

Als je eenmaal dat gevoel over je heen hebt dan komt achterdocht en het ongelukkige effect ook de kop opsteken wat voor problemen gaat zorgen. Waarschijnlijk is er helemaal geen derde in het spel, maar zorg dat u elkaar voldoende aandacht en erkenning geeft, zodat deze gedachte helemaal niet naar boven hoeft te komen.

Het is geven en nemen in een relatie. U mag elkaar heus wel wat beperkingen opleggen, maar overdrijf het niet, want dit brengt een benauwd gevoel met zich mee, waardoor één van de partners niet zichzelf kan zijn en dus ongelukkig wordt. Men kan zich een gevangene in de eigen relatie gaan voelen wat op den duur kan leiden tot een breuk.

Stress is ook een gevaarlijke factor waardoor problemen kunnen ontstaan. En dan hoeft het nog niet eens zozeer om stress in de relatie te gaan. U kunt natuurlijk ook veel spanningen hebben van uw werk.

Druk, druk en nog eens druk en dan staat u er ook nog eens alleen voor. Dit werkt vaak in de thuissituatie door, want u raakt prikkelbaar en kunt niet veel meer hebben van uw partner.

Relatieproblemen - liefdesverdriet.net

Vermijd stress

Degene die u het meeste nastaat moet het dan meestal ontgelden. U bent snel moe, hebt nergens zin meer in en wordt met de dag chagrijniger.

Dit is voor de partner wel even vol te houden, maar wanneer de situatie te lang aanhoudt dan wordt hij of zij dit ook zat. Er moet dan iets aan gedaan gaan worden, wat betreft uw werk dus, want anders zou dit werk u weleens uw relatie kunnen gaan kosten. En dat is het niet waard!

Een andere stress situatie kan zijn, problemen met uw kinderen. Wanneer het niet lekker loopt in het gezin kan dat tot ruzies bij de partners leiden.

Dit komt vaak voort uit de korte lontjes en doordat iemand stijf van de spanningen staat. Problemen binnen het gezin zijn vaak lastiger zo maar even op te lossen. Wanneer het echt uit de hand dreigt te lopen is het verstandig professionele hulp in te schakelen.

Problemen samen oplossen

Als laatste, probeer elkaar te begrijpen. Wanneer de één rust wil, geef hem of haar dan ook de rust. Probeer problemen niet alleen op te lossen, maar samen, want een relatie bestaat uit twee ensen. Bespreek, overleg en maak duidelijke afspraken met elkaar.

Onderneem ook eens afzonderlijk van elkaar leuke dingen, zodat u elkaar weer veel te vertellen hebt. Zoek naar dingen om de relatie weer bloeiend te krijgen en belangrijk is, luisteren naar elkaar, leer ervan, los het op, want ook u komt de problemen weer te boven!