Russische vrouw ontmoet op internet – is ze echt of niet?

Heb je een Russische vrouw ontmoet op internet en weet je nu niet zeker of de vrouw echt is? Privédetectives kunnen dit discreet controleren en de waarheid achterhalen.

Wat is liefdeszwendel uit Rusland?

Fraude met vooruitbetalingen op internet is een crimineel bedrijfsmodel dat ook al enkele jaren vanuit Rusland wordt geëxploiteerd.opereert vanuit Rusland. De daders leggen contact met de potentiële slachtoffers en proberen hen vervolgens geld afhandig te maken.

De in dit artikel besproken “liefdeszwendel“ (Love Scamming) is de meest voorkomende, maar niet de enige variant van de internetfraude uit Rusland. In feite zijn er verschillende en steeds veranderende scenario’s.

Russische vrouw ontmoet op internet - is ze echt of niet?

Hoe gaan Russische love scammers te werk?

Het eerste contact wordt vaak gelegd in sociale netwerken, op datingwebsites en andere contactuitwisselingen op internet. In veel gevallen wordt er aanvankelijk nauw contact onderhouden met de geadresseerde, wat leidt tot de ontwikkeling van een (schijnbare) liefdesrelatie. In sommige gevallen wordt zelfs besloten om te trouwen, hoewel het slachtoffer de vrouw nooit in het echt heeft gezien.

Het feit dat een contact vaak maanden duurt, maakt het niet mogelijk om veilige conclusies te trekken over de vraag of de vrouw echt is en of ze serieuze bedoelingen heeft.

Op een gegeven moment komt er een moment dat de vrouw de man om geld vraagt op dunne gronden.

Veel voorkomende casusconstellaties waarvoor geld wordt gevraagd:

  • ter voorbereiding van een vermeend huwelijk (verkrijgen van officiële documenten, enz.)
  • ter voorbereiding van een vermeend bezoek (verkrijgen van een visum of vliegticket, vervolgens vaak vermeend gearresteerd op de luchthaven zonder reden of buiten hun schuld, betaling van een exit fee of borgsom, uitreisvergoeding of waarborgsom die in werkelijkheid niet bestaat),
  • financiële steun voor een dringend noodzakelijke ziekenhuisopname of operatie van de vermeende
  • van de vermeende partner of van een vermeend familielid.

Deze lijst is niet volledig. De fraudeurs zijn zeer creatief in het creëren van nieuwe valse feiten.

De dader wekt vertrouwen en vraagt om geld

De fraudeur doet zich voor als een Russische burger en stuurt bijvoorbeeld scans van vervalste of gefotoshopte identiteitsdocumenten en visa. Valse brieven, documenten, foto’s, enz. worden ook vaak gepresenteerd als “bewijs”.

Geldtransfers worden meestal aangevraagd via betalingsdienstaanbieders zoals Western Union of PayPal, omdat deze manier van geld versturen de mogelijkheid biedt om binnen enkele minuten geld over te maken van de ene plaats ter wereld naar de andere. De ontvanger heeft niet eens een bankrekening nodig om het geld te ontvangen. In andere gevallen wordt een bankrekening genoemd door een zogenaamd reisbureau om de reis naar Nederland of België voor te bereiden.

Ons advies

  1. Geef in geen geval persoonlijke gegevens, vooral geen rekening- of creditcardnummers.
  2. Ontmoet de fraudeurs in geen geval – niet in het buitenland en ook niet in Nederland of België. Daar criminele bendes, waarvan in het ergste geval levensgevaar kan uitgaan.
  3. Reis in geen geval naar Rusland om zelf de achtergrond van een fraude te onderzoeken. Niet alleen breng je jezelf in een gevaarlijke situatie, maar als buitenlander heb je ook geen realistische kans op een veroordeling.

Wil je de waarheid weten?

Gespecialiseerde privédetectives controleren de vrouw en komen er snel achter of ze echt is of niet. De detectives screenen de persoon discreet en komen alles over haar te weten. Deze onderzoeken duren een paar dagen en kosten vanaf 895 euro in Rusland. Uiteindelijk weten de klanten de waarheid.

Helaas spreken de detectives alleen Engels en Duits en werken ze ook graag voor je als je uit België of Nederland komt.

Schrijf een bericht of bel.

info@detektei-aplus.de

+49 – 2369 – 20 30 490

Meer informatie over oplichters uit Rusland in het Duits op: https://www.detektei-aplus.de/betrug-durch-russische-frauen-im-internet.htm