Stel jezelf in het middelpunt

Laat u zich eens lekker verwennen. Geef u zelf bijvoorbeeld een nieuwe manicure, koop een fleurig en kleurrijk boeket bloemen of plan een weekendtripje naar een stad waar u nog nooit bent geweest.

Past u wel op dat u niet tijdens dit tripje naar een hotel gaat waar u vroeger ooit samen met uw partner een heerlijke tijd hebt gehad.

Denk erover na een huisdier aan te schaffen. Dieren geven u onvoorwaardelijke aandacht en liefde.

Wanneer u in een woning verblijft waar geen huisdieren zijn toegestaan, zoek dan een andere manier op, zoek bijvoorbeeld een ‘pleegdier’, die u uit kan laten en waar u op kunt passen. Als alternatief kunt u ook in het plaatselijke dierenasiel gaan helpen.

Schrijf op wat je hebt geleerd

Houdt vanaf nu een dagboek bij en schrijf op wat u hebt geleerd uit de beeindigde relatie. Wees hierbij echt kritisch. Vergeet ook niet te noteren wat uw rol in de scheiding is geweest, ook al bent u vast van mening dat de breuk uw schuld niet is geweest.

Bedenk dat er misschien toch een mogelijkheid aanwezig is dat u deels schuld hebt, dus niet volledig, aan de scheiding. Schrijf op wat u in een volgende relatie anders zou doen.

Hieruit kunnen goede ideeen groeien voor een nieuwe liefde en probeer erop te letten dat u zich wel iets vast houdt aan uw standpunten, wanneer u een nieuwe relatie ingaat en u hoeft zich zeker niet helemaal op te offeren.

Breng veel tijd door met vrienden en familie. Beide groepen kunnen u helpen, zodat u zich niet eenzaam voelt.

Stel jezelf in het middelpunt

Denk aan je toekomst

Denk erover om iets nieuws te gaan leren. Zoek iets uit wat u al veel langer wilde gaan doen of zoek een nieuwe hobby.

Denk na over de toekomst en een nieuw hoofdstuk in uw leven. Wat zijn uw vaardigheden, plan iets nieuws, start wellicht een bedrijfje, ga eventueel weer naar school, schrijf een boek of stort u in een groot en zinvol project.

Wederom een andere strategie is een overzicht met overeenkomsten die u beslist dingen laat uitvoeren. Hoe dit werkt kunt u vernemen op de site ‘psychische balans’.