Strategie tegen liefdesverdriet

Het leven gaat verder!

Uw relatie is ten einde, u hebt te kampen met liefdesverdriet en u hebt het innerlijk nog niet opgelost. Om uit dit tegenstrijdige gevoel en die vicieuze cirkel te komen, moet u duidelijke, heldere regels in acht nemen.

Wees u ervan bewust dat het leven verdergaat. Stel daarom een duidelijke grens. Hou op steeds uw ex te bellen. Mest de kamer en alle kleine dingen uit die u teveel aan u ex doen herinneren.

Wanneer dit dingen zijn die van u samen waren, probeer dan toch deze dingen uit uw leven te verbannen. Geef u ex partner al zijn zaken die van hem zijn terug. Doe dit het liefst niet in de woning waar jullie samen hebben gewoond, maar spreek af op een neutrale plek.

Leid jezelf af

Verander uw gewoontes. Geef u zelf niet te veel tijd om somber te zijn. Het is zeer belangrijk dat u nieuwe activiteiten gaat ondernemen.

Activiteiten die niet met jullie samen te maken hebben, zodat u ook hier u ex partner weer tegen gaat komen. Belangrijk is dat er niet veel contact is tussen u en u ex partner.

Verander desgewenst uw uiterlijk. Dit kunt u heel eenvoudig doen door bijvoorbeeld een nieuw kapsel te nemen of alleen een andere haarkleur. Koop nieuwe hippe kleding, alleen wat u leuk vindt.

Denk erover na te gaan sporten. Dit heeft als voordeel dat u weer uw mooie bikini figuur terugkrijgt en klaar bent voor de komende zomer.

Strategie tegen liefdesverdriet

Ga na of u in de buurt ergens een vreemde taal kunt leren en plan desnoods vast een vakantie naar het land waar u de taal van wilt gaan leren.

Schrijf iedere dag drie dingen op, waarvoor u dankbaar bent. Let er wel op dat u niet steeds in herhaling valt. Het is belangrijk dat u iedere dag drie nieuwe dingen bedenkt die voor u van belang zijn en die u nog niet heeft genoteerd.

Ontmoeten met vrienden

Sla geen uitnodiging af. Zoek de maatschappij en het gezelschap op en neem iedere uitnodiging aan die u krijgt.

Zoek iets waar u uw woede en verdriet kunt loslaten en eruit kunt gooien. Dat kan bijvoorbeeld tijdens het mediteren of tijdens het sporten en zelfs nog eenvoudiger. Neem een kussen, gebruik deze als een boksbal en sla hiertegen aan wanneer u daar behoefte aan hebt. Wellicht is deze tijd van liefdesverdriet wel een goede gelegenheid om bokslessen te nemen en zo uw agressie te uiten en te verminderen.

Het voordeel van een kussen in vergelijking met een zandzak is overigens heel eenvoudig en ligt voor de hand. Wanneer u tegen een kussen slaat doet u uw handen geen pijn en tijdens het slaan tegen een zandzak vaak wel.

U moet zich altijd voor ogen houden dat woede en frustraties normale reacties zijn na een beëindiging van een relatie die met liefdesverdriet gepaard gaat. Het is normaal dat u angst hebt dat hetzelfde u nog eens zal overkomen. U hebt behoefte aan troost en daarna komt steeds weer die angst om de hoek dat het bij een volgende relatie ook zo kan eindigen.

Je voelt je na een tijdje beter

Er zullen momenten zijn dat dit gevoel zo sterk wordt dat u echt geloofd dat het zo niet verder kan. Maar op den duur zult u het punt bereiken, begrijpen en accepteren dat het geleden verlies en de daarbij horende perioden van verdriet en rouw een deel van het menselijke (liefdes) leven is en dat we met deze risico’s en gevaren allemaal moeten leven.

De meeste mensen die tenminste één keer met liefdesverdriet te maken hebben gehad en over het verlies van de geliefde ex partner zijn heen gekomen, hebben ook ergens op het punt gestaan dat ze dachten dat het nooit over zou gaan.

Maar dan is het ze toch gelukt. En ergens stelt men vast dat men toch opnieuw in trek raakt en het hart open kan staan voor nieuwe liefdes.

Deze situatie zult u vast snel bereiken om zo snel mogelijk aan de kwaal, liefdesverdriet, te ontsnappen. Wilt u een andere strategie volgen? Kijkt u dan eens bij de psychische balans.