U haat uw ex

Uw partner heeft, al dan niet verwacht, de relatie verbroken. Daar staat u dan. Uw wereld is ingestort. U voelt zich eindeloos gekwetst en ontmoedigt.

Teleurstelling en woede zijn in dit geval volledig normaal. Deze woede mag echter niet tot wraakacties leiden.

U woede bouwt zich steeds verder op en u denkt erover na wraak kunt nemen op uw partner?

Krassen op de auto maken, telefoonterreur, anonieme brieven aan vrienden en werkgever, banden platsteken, de huismuur bekladden en zo meer. Uw creativiteit kent geen grenzen.

Woede zal je niet helpen

Misschien heeft uw ex een nieuwe relatie? Dist stelt u in de mogelijkheid uw haat en woede ook nog op deze persoon uit te werken.

Losstaand van het feit dat de meeste bovenvermeldde activiteiten bedenkelijk en zelf in sommige gevallen strafbaar zijn, kan een dusdanige handelswijze u nauwelijks helpen uw scheiding te verwerken en een nieuwe start te maken.

Op begrip van uw vrienden en familie zult u zeker niet hoeven te rekenen. Integendeel, men zal u links laten liggen. Op lange termijn kan haat uw psyche beschadigen en u uiteindelijk vernielen.

Haat zal u niet gelukkiger maken, noch meer tevreden. U laat zulke stommiteiten dan ook beter achterwege.

U haat uw ex

Zoek professionele hulp

U merkt dat het u alleen niet lukt een uitweg te vinden uit deze kringloop van haat en woede? Haat en woede worden ook na uw daden niet minder? De drang naar verraad of verstoren wordt dag na dag erger? Dan moet u professionele hulp zoeken. Vraag hulp om het verleden te verwerken en uw leven weer op te bouwen.

Het oude liedje “Liefdesverdriet loont niet” bevat veel waarheid. Haat als gevolg van liefdesverdriet loont voor u nog minder.

Een psycholoog of psychotherapeut kan u helpen uw belevenissen te verwerken.