U negeert uw liefdesverdriet?

Uw partner deelt u (om welke reden dan ook) mee dat hij/ zij van u wenst te scheiden? Voor u komt deze mededeling volledig uit de lucht gevallen.

Tijdens het scheidingsproces heeft u geprobeerd uw partner op andere gedachten te brengen en toch beslist hij/ zij van u te scheiden. Uw partner verdwijnt uit uw leven!

Desondanks blijft u geloven dat u voor uw ex-partner „de ware“ bent. Uw partner heeft een nieuwe relatie? Ook dat kan uw geloof niet verstoren.

U zou beter stoppen valse hoop te koesteren. Uw partner heeft afstand van u genomen. Hij/zij zal niet terugkeren. Dat is uw wens, een wens die niets met de werkelijkheid te maken heeft.

Hou je niet vast aan een droom

Als u blijft vasthouden aan deze wensdroom, dan zal het zeer lang duren vooraleer u de realiteit onder ogen leert zien en de afgebroken relatie leer te verwerken.

U dient zich trouwens de vraag te stellen of, indien u uw partner zou kunnen overhalen terug te keren, een nieuwe vertrouwensrelatie zou kunnen worden opgebouwd.

Wees realistisch

Hij/zij stelde u immers heel erg teleur. Zou u niet dagelijks met angst moeten leven hem/ haar weer te verliezen? De gebeurtenis kan zich te allen tijde herhalen.

Stop te hopen op of te geloven in iets wat zich hoogstwaarschijnlijk, op zijn minst in de nabije toekomst, niet zal manifesteren. Probeer de scheiding te verwerken.

Een nieuwe relatie biedt zich vanzelf weer aan. Is het niet zo dat onze grootouders steeds verkondigden: „ Beter een kwellend einde, dan een kwelling zonder einde“. Hierin zit veel waarheid.

Doe alles wat u aan de scheiding doet denken van de hand. Richt uw woning anders in. Stel u niet meer tevreden met tussenoplossingen totdat hij/ zij weerkeert. Koop eindelijk eens dat nieuwe bed, een sofa of eender wat u graag zou hebben.

Ga op stap en breid uw kennissenkring uit. Geniet van het leven. Doe aan sport. Gun uzelf een nieuw pak of een nieuw kapsel.

Met andere woorden – ruim plaats voor een nieuw leven. Best vandaag nog. Wij wensen u hierbij veel geluk.