Vermijdt onplezierige scènes en dreigementen

Men heeft u verlaten en u bent gekrenkt. U bent gefrustreerd, maar heeft echter de hoop nog niet opgegeven uw ex toch nog terug te winnen.

Vermijd onnodige druk

Wilt u hierin slagen, vermijdt dan uw ex-partner onnodig onder druk te zetten. Probeer niet uw doel te bereiken met dreigementen zoals: ”Ik kan zonder jou niet leven en als je niet terugkomt dan pleeg ik zelfmoord”.

Dat is niet eerlijk, absoluut fout en u behaalt er het tegendeel door. Zulke dreigementen lokken enkel woede uit en leiden tot verdere vervreemding.

In gelijke mate is het contraproductief om domme spelletje met uw ex-partner te spelen, door hem/haar bijvoorbeeld met telefoontjes of sms berichtjes te bestoken.

Houd uw afstand

Loop hem/haar niet constant achter na, vereer hem/haar niet constant, gun hem/haar de tijd. Als u uw ex-partner terroriseert, dan zal dit de kloof tussen u en uw ex enkel maar onnodig vergroten en daarmee onoverwinbaar maken.

Het is trouwens ook niet echt behulpzaam om uw ex-partner proberen jaloers te maken door te flirten met zijn beste vriend. Laat dit achterwege, als u niet ook nog de laatste hoop wilt vernietigen.