Wat te doen bij liefdesverdriet?

U lijdt momenteel erg onder het liefdesverdriet en uw gebroken hart en u wilt eigenlijk alleen nog maar dat het ophoudt. U wilt graag weer normaal leven zonder voortdurend over de oorzaak van uw liefdesverdriet na te moeten denken. En zonder ook bij iedere stap hieraan herinnerd te worden.

In principe gaat natuurlijk ieder mens anders om met zijn of haar liefdesverdriet.

De één verstopt zich in huis en wil niemand horen of zien. Zit met zakken chips en chocolade op de bank, terwijl een schaal vol chocolade ijs voor hem op tafel langzaam begint te smelten. In de dvd speler draait jullie romantische film met gegarandeerd een happy end.

Romantische films met happy end garantie dragen er voor een moment aan bij dat men zich tijdelijk wat beter voelt. Totdat het ellendige en huilende gevoel weer over u heen zakt en u beseft dat u niet meer leeft in deze romantische film.

Wat te doen bij liefdesverdriet?

Daarom behoort jullie romantische film met een happy end in deze periode werkelijk niet tot de eerste rij van u dvd verzameling. Leg hem uit het zicht. Jullie film moet minstens verhuizen naar de kelder of naar de zolder om hem niet meer te zien. Of u geeft hem terug aan de persoon die hem u hebt geschonken.

Jullie film heeft in uw woning niets meer te zoeken. De daarmee verbonden herinneringen blijven omhoog komen, ook alleen al wanneer u de film in de kast ziet staan. Overigens voor jullie muziek geldt hetzelfde verhaal.

Chocolade maakt je niet gelukkig op de lange termijn

Het is bekend dat chocolade gelukkig maakt. Zo ver zo goed. Totdat de broek begint te knellen en het T-shirt op sommige plekken een paar centimeter is gekrompen. Daarom – overdrijft u het niet teveel met het gelukkig zijn, anders kunt u straks een hele nieuwe garderobe aan gaan schaffen. Dit betekent niet dat u helemaal geen stukje chocola mag nuttigen.

Natuurlijk mag dat wel, maar geniet er dan ook van. Niet kort kauwen en gelijk weer doorslikken, maar probeert u het stukje chocolade in uw mond te laten smelten. U zult merken dat er dan waarachtig meer smaakstoffen ontstaan dan wanneer u kauwt en slikt.

De ander bezwijkt in urenlange telefoongesprekken met de beste vriend of vriendin. Het is goed om erover te praten. Maar bedenk wel dat u uw gesprekspartner alleen naar zijn of haar mening kunt vragen, wanneer u ook daadwerkelijk in staat bent om deze aan te horen.

Praat met vrienden

Daarnaast opgemerkt kan het zijn dat een vriendschap onder het liefdesverdriet gaat lijden, omdat er steeds maar weer hetzelfde wordt gezegd. Praat met uw vrienden over uw verdriet. U zult dan merken dat zij u graag willen helpen dit te verwerken. Probeer ook eens hun mening aan te horen en zo alles van een ander standpunt te bekijken.

Dan zijn er nog de mensen die zich van het liefdesverdriet afwenden. Zij gunnen zich geen moment rust om zo maar niet aan het verdriet te hoeven denken. De hele dag werken en vervolgens direct naar het café of naar vrienden. Altijd onderweg.

In het weekend de ene activiteit na de andere. Naar de kroeg, naar de discotheek en pas in de vroege uurtjes voldaan naar huis keren voor een paar uur slaap waarnaar alles weer van voren af aan begint.

Wat kunt u actief doen om een einde te maken aan uw liefdesverdriet en het zo snel mogelijk een plekje te geven?

Kledingstukken die niet van u zijn, kunt u het beste uit de woning verwijderen. En alles wat u doet herinneren aan de tijd dat u nog samen was, elk object, maar ook foto’s, brieven en geschenken kunt u het beste wegdoen, opruimen of uit het zicht zetten. Verander uw woning, zet alles anders en richt het in zoals u het graag ziet.

Je moet jezelf de tijd geven

De tijd heelt alle wonden. Achter de wolken schijnt de zon. Wie heeft deze uitspraken niet al eens gehoord? Onzin. Of toch de waarheid?

Dat de situatie zwaar is, daarover hoeven we het niet te hebben, dat is zo. U zit emotioneel in een zwart gat en denkt daar nooit meer uit te komen. En toch, de tijd heelt echt alle wonden. En achter de wolken schijnt de zon, er komt een betere periode. Beide uitspraken evenaren de waarheid. Niet dat het u op dit moment verder helpt, maar toch.

Vecht tegen uw verdriet, maar niet louter en alleen de gehele tijd. Bezoek uw vrienden, ga naar de bioscoop, naar de kroeg of de discotheek, maar niet alleen om maar niet te hoeven nadenken over uw verdriet. Na enige tijd zult u merken dat de tijd werkelijk alle wonden heelt en dat de zon ook echt achter de wolken schijnt en u dat lichtpuntje schenkt.

Wij wensen u in ieder geval veel voorspoed en hopen dat het u lukt om uw liefdesverdriet achter u te laten.